Ghostman Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Mam scenika grand z 2005r i już przejechane ok 120tys i chciałem sie dowiedziec jaki lali wtedy do sceników płyn hamulcowy i czy moge zrobic dolewke czy musze nowy i czy moze miec cos wspólnego ilosc i wiek plynu z kontrolką service i trójkątem z literą P.l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Ghostman, mówi się,że powinno sie zmieniac płyn hamulcowy co 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Nie wiem czy wiek płynu ma wpływ na te kontrolki to wykaże jedynie komputer. CO do płynu to jest on higroskopijny - chłonie wilgoć z układu dlatego dolewki nie mają sensu. Przez to że chłonie wilgoć jego temperatura wrzenia obniża się drastycznie (temp. wrzenia wody to 100 st. C) i pogarszają hamulce. Nie ma co czekać trzeba wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Ghostman, jak nie rajdujesz, to kup nowy dobry DOT4 i będzie cacy. Ja teraz mam EBC DOT4 i jestem zadowolony, ale wymieniłem w sumie 4 tarcze, 8 klocków i cały płyn ;P Więc nie wiem ile zyskałem na samym płynie, przyznam za to, że mam lepsze czucie, zwłaszcza jak potrzebuję depnąć, i ABS mi przestał szaleć hamując na nierównym dojeździe do świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Ghostman, Elf Frelub 650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 byłem już wymienic płyn, kazałem wlać ate dot 4, elfa nie mieli. Stary płyn był czarny, nowy jest przezroczysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Ile wymiana kosztowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stacho_102 Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Płyn w zbiorniczku hamulcowym jest wykorzystywany również przez hydraulikę sprzęgła, czy odpowietrzałeś sprzęgło po wymianie płynu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostman Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 płyn kupiłem ate dot. 60zł z wmianą kosztował. nie wiem czy jakies sprzęgło odpowietrzali, w każdym razie robili to jakąś maszynką do wyciągania oleju i od razu leciał drugi z góry aż przeleciał na dół i wtedy przerwał. hamulce dobrze hamują więc chyba dobrze zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alek Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Witam A czy można uzupełnić płynem DOT 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 A można DOT.5.1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 A czy ma ktos u siebie może taki płyn: EBC BF 307+ (DOT 4 - 500ml) posiadający temperaturę wrzenia 307°C. Na stronie producenta wyczytałem, że ma właśnie lepsze właściwości jeśli chodzi o temp. wrzenia. a teraz mam EBC DOT4 i jestem zadowolony, ale wymieniłem w sumie 4 tarcze, 8 klocków i cały płyn DrNO, jakie tarcze i klocki zastosowałeś? też planuje taki zabieg, ponieważ mam lekko zwichrowane tarcze z przodu no i płyn to już wspomnienie jego pierwotnych właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ziebice1 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 W ASO orginalny płyn Renault 0.5l kosztuje tylko 23zł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oper601 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 kosztuje tylko 23zł To widać, że przynajmniej jest jakaś jedna rzecz, gdzie ASO nie zdziera kasy ;);) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 A czym się różni "oryginalny płyn z aso" od płynu ze sklepu? Moim zdaniem tylko ceną, która wynosi połowę ceny aso za 0,5l :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi