Szamaniasty Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Mam to samo u siebie.... Lampka martwa, zero pomysłu....Dioda na przycisku gaśnie i się zapala, działania brak ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 PanowieSzamaniasty, grego15, xyx, czy ktoś z was rozwiązał problem nie działającego systemu ESP ASR ? Kilka dni temu zauważyłem, że u mnie przestały działać te systemy. Na wyłaczenie przyciskiem nie reaguje kontrolka na wyświetlaczu, koła buksują. :evil: [ Dodano: 2009-11-16, 19:49 ] Panowie, problem rozwiązany dzięki koledze aniewa. Wymieniałem licznik i okazało się, że ten nowy jest z auta bez ESP. Efekt taki, że system nie działa. Przy próbie ze starym licznikiem wszystko gra, ESP ASR działa. [ Dodano: 2009-11-16, 19:50 ] Pytanie, czy da się ten nowy zaprogramować tak by system zadziałał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Pytanie, czy da się ten nowy zaprogramować tak by system zadziałał? W liczniku ustawiasz funkcje samochodu, tak jak na przykład tempomat CLIP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Dziś już po wizycie w ASO. Licznik zaprogramowany, ESP i ASR działa bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyx Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Jaki koszt zaprogramowania licznika? U mnie widzę że licznik tez był wymieniany bo mam dorobioną nową kostkę i licznik wyświetla wszystko po polsku a auto jest sprowadzone z Francji wiec na bank licznik był wymieniany, może faktycznie to będzie przyczyną. Ale czy licznik będzie miał wpływ na to że w ASO nie mogli wejść w sterownik ABS/ESP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Jaki koszt zaprogramowania licznika? ze mnie zdarli 124 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyx Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 czy kontrolka na liczniku ci się świeciła czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 xyx, gdy nie działały systemy nie zapalała się przy uruchamianiu i przy poslizgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grego15 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 U mnie przy lekkim poślizgu , czy podczas ruszania na śliskiej nawierzchni zapalała się lampka ESP obecnie zero brak reakcji , właśnie chodzi że mechanik nie może się połączyć z systemem ABS/ESP. Stwierdził że mam walnięte zegary... Czy te zegary mogą mieć wpływ na system ESP . Zegary wszystkie parametry wskazują prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 grego15, poczytaj moje wcześniejsze posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grego15 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Czyli ewidentnie zegary do wymiany...? [ Dodano: 2009-12-19, 15:31 ] xyx u Ciebie oprócz tych nie działających systemów wszystkie parametry są wyświetlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skowron82 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam!!! U mnie jest jeszcze lepiej. Poczatkowo myslalem ze ESP nie dziala gdyz czasem kontrolka zapalala sie podczas jazdy i tak palila sie do zgaszenia silnika ale dzis zauwazylem ze dziala. Otoz bylo slisko i na zakrecie z nierownosciami zaczalem lekko tracic przyczepnosc az tu nagle kontrolka ESP zaczela mrugac az do wyjscia na prosta. Jednak troche mnie martwi ze wspomniana kontrolka wciaz zapala sie podczas jazdy i dlugotrwalo sie swieci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaluch Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Czy w megankach ASR zawsze jest w zestawie z ESP, czy może być tylko ASR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew1978nr1 Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Ja z kolei mam problem z przyciskiem od ASR'u. System działa dobrze (na kilka sekund kontrolka zapala się na licznikach przy uruchomieniu, przy ruszaniu i zerwaniu przyczepności kontrolka mruga), jednak nie potrafię tego systemu wyłączyć na postoju, naciskam przycisk (koło tempomatu i poziomu oświetlenia liczników) i brak reakcji. Kontrolka na przycisku nie świeci, kontrolka na liczniku również nie reaguje. Teraz nie wiem czy mam zepsuty przełącznik, czy z poziomu komputera coś jest zablokowane. Nie orientuje się ktoś o co biega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszenty Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Witam. Przeglądam to forum i niestety nie znalazałem odpowiedzi jaką chciałbym znaleść,może źlę szukałem,więc podępnę się pod temat z za pytaniem. Czy wszystkie maganki II z 2004r były wyposażony w system ESP lub ASR-ESP??? Pytam ponieważ tydzień temu nabyłem takie autko no i nie widzę w nim żadnych włączników (w okoloicy przycisków ściemnienia - rozjaśniana podświetlenia deski oraz rygulacji świateł)Również przy zapalaniu ślilnika nie zapalają się żadne kontrolki odpowiadające za ten system. Dlatego się zastanaiam czy moje autko posiada choćby jeden z tych systemów jakim jest ESP ??? Dodam że jak było ślizga nawierzchnia przy skręcie w lewo usłużałem w tylnym lewym kole dzwięk podobny do dzwięku pracującego ABSu tylko z tym że w tym czasie nie używałem hamulca,więc system ABS nie powinien się załączyć. Z góry dziękuję za wszystki wypowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi