Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Prywatne tablice rejestracyjne - zapytanie.

Prezes

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytanie do ludzi, którzy przerabiali temat.

Podobają mnie się moje obecne numery rejestracyjne (tablica normalna z numerami - państwowa).

Chciałbym sobie zostawić te tablice na zawsze aby wszystkie przyszłe moje autka (jeśli będą) posiadały ten sam numerek (po co mam się uczyć nowych) i tu moje pytanie:

czy można takowe wykupić podobnie jak te zamawiane np. D1 PREZES :D

Ktoś może rozpoznawał temat osobiście albo ma z tym do czynienia :D

Wiem, fanaberia ;-) ale jakoś tak mnie naszedł taki problem.

Ostatnio była mała afera, że polskie przepisy są o kant du*y rozbić i brakuje już rejestracji. Jest zapis, że raz wykorzystane tablice, raz przypisane do konkretnego auta (vin) nie mogą zostać użyte ponownie. Paradoks polega na tym, że jak jakieś auto zostanie wyrejestrowane i zezłomowane, to te numery, które on miał PRZEPADŁY. Teraz jest wielkie "aj waj", że "trzeba jednak będzie wprowadzić poprawkę do ustawy, o możliwości ponownego użycia numerów rej.". Niestety też... inaczej niż wszędzie, w PL rejestracje są przypisywane do auta, nie do właściciela. Politycy teraz powoli zaczynają przyznawać, że dali du*y na lewo i prawo przy zmianie na białe tablice, że nie przypisali numerów do osoby...

Kurde, już raz brakowało numerów, wymyślili, że dodadzą jeszcze jedno pole w prawej sekcji... No super, tylko że teraz znów brakuje :] I tak sobie myślę... Jak to jest możliwe, żeby pomylić się dwa razy, a w sumie raz pożądnie, a potem robić jakieś wybryki natury, tylko po to, żeby się nie przyznać do pomyłki. A kurde jeszcze więcej kasy poszło na modernizację, nieprzygotowanych!!! na większą ilość znaków, programów do ewidencji pojazdów... Dramat... :-?

Mam nadzieję, że przynajmniej częściowo Ci odpowiedziałem :D

Cholera... to wychodzi na to, że ja mam rokowania na "odbicie" ;P Ale zabiłbym wszystkich w urzędzie jakby pomylili wielkości literek* ;P <ok>^^<ok> ;P ^^

-------------

* - profilaktycznie napiszę, że to żart

DrNO, no to jesteś bezpieczny heheheh Twoja dbałość o wielkość literek nie pozwala na to by Ci odbiło, bo literki w rejestracji są tylko wielkie.

:roll: ^^ mała poprawka, odbić to Ci zawsze może ale na pewno nie z powodu indywidualnej rejestracji z wielkimi i małymi literkami ^^<ok><ok>^^

Aż tak to mnie nie odbije coby sobie Prezes dawać - to był przykład.

Chciałbym sobie zostawić powiedzmy na zawsze jako swoje te co mam obecnie.

Czyli normalne tablice z numerami ale chciałbym mieć je na własność.

Wyraźnie napisałem :!:

Cytat "Podobają mnie się moje obecne numery rejestracyjne (tablica normalna z numerami - państwowa). "

dodano 07.04.2010r g 8:35

Coś się zmieniło w tym temacie <ok>

• 10 miesięcy temu...

nie dalej jak 2 - 3 dni temu mówili o tym w TV. w niektórych krajach kupujesz tablice pod nazwisko, i przekładasz na inne auto - u nas - tablice przypisane są pod auto - sprzedajesz auto - oddajesz tablice. jak poza rejon z Twoimi numerami - właściciel zmienia numery a te przepadają - jak w ten sam rejon - nowy właściciel może przejąć Twoje numery

Soldier13, pit-men, Bblack, A jak to się ma do mojego PYTANIA <ok>

To już wiadomo co i ile literek :!:

Proszę nie pisać aby coś napisać - posty wyżej wygaszam :!:

Dalej mnie interesuje kiedy będą przepisy, które pozwolą mi mieć własne tablice na ZAWSZE :!:

Zmieniam auto to zabieram tablice i zakładam je ponownie na nowe auto.

Niestety też... inaczej niż wszędzie, w PL rejestracje są przypisywane do auta, nie do właściciela

Otóż, mieszkałem 2 lata w Anglii i tam tez są tablice przypisywane do auta ale na STAŁE czyli auto dostaje numery przy pierwszej rejestracji i przez całe swoje "życie" się te numery nie zmieniają, bez względu na właściciela czy region w którym mieszka.

Wiem Prezes, że taka sytuacja też by nie rozwiązywała Twojego "problemu" ale odniosłem się tu do posta DrNO ;-)

A tak od siebie to myślę, że takie rozwiązanie jakie "wymarzył" sobie Prezes byłoby całkiem rozsądne dla wszystkich. Kierowca znałby swoje numery a i takowych by nie zabrakło... Co myślicie <ok>

• 3 tygodnie później...