Prezes Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Zapytanie do ludzi, którzy przerabiali temat. Podobają mnie się moje obecne numery rejestracyjne (tablica normalna z numerami - państwowa). Chciałbym sobie zostawić te tablice na zawsze aby wszystkie przyszłe moje autka (jeśli będą) posiadały ten sam numerek (po co mam się uczyć nowych) i tu moje pytanie: czy można takowe wykupić podobnie jak te zamawiane np. D1 PREZES :D Ktoś może rozpoznawał temat osobiście albo ma z tym do czynienia :D Wiem, fanaberia ;-) ale jakoś tak mnie naszedł taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Ostatnio była mała afera, że polskie przepisy są o kant du*y rozbić i brakuje już rejestracji. Jest zapis, że raz wykorzystane tablice, raz przypisane do konkretnego auta (vin) nie mogą zostać użyte ponownie. Paradoks polega na tym, że jak jakieś auto zostanie wyrejestrowane i zezłomowane, to te numery, które on miał PRZEPADŁY. Teraz jest wielkie "aj waj", że "trzeba jednak będzie wprowadzić poprawkę do ustawy, o możliwości ponownego użycia numerów rej.". Niestety też... inaczej niż wszędzie, w PL rejestracje są przypisywane do auta, nie do właściciela. Politycy teraz powoli zaczynają przyznawać, że dali du*y na lewo i prawo przy zmianie na białe tablice, że nie przypisali numerów do osoby... Kurde, już raz brakowało numerów, wymyślili, że dodadzą jeszcze jedno pole w prawej sekcji... No super, tylko że teraz znów brakuje :] I tak sobie myślę... Jak to jest możliwe, żeby pomylić się dwa razy, a w sumie raz pożądnie, a potem robić jakieś wybryki natury, tylko po to, żeby się nie przyznać do pomyłki. A kurde jeszcze więcej kasy poszło na modernizację, nieprzygotowanych!!! na większą ilość znaków, programów do ewidencji pojazdów... Dramat... :-? Mam nadzieję, że przynajmniej częściowo Ci odpowiedziałem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Czyli muszę poczekać ze zmianą auta na nowe przepisy i będzie za free :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 A ja dodam ze po "D1" mozesz dopisac MAX 5 literek lub cyferek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Prezes, i dodam że jak ci odbije i zażyczysz sobie napis "prezes" to jest za długi za to "robak" pasuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 dla tego ja mam gojgien profilaktycznie, by mi nie odbiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Cholera... to wychodzi na to, że ja mam rokowania na "odbicie" ;P Ale zabiłbym wszystkich w urzędzie jakby pomylili wielkości literek* ;P ;P ------------- * - profilaktycznie napiszę, że to żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 DrNO, no to jesteś bezpieczny heheheh Twoja dbałość o wielkość literek nie pozwala na to by Ci odbiło, bo literki w rejestracji są tylko wielkie. :roll: mała poprawka, odbić to Ci zawsze może ale na pewno nie z powodu indywidualnej rejestracji z wielkimi i małymi literkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Tiaaa :] To mnie trochę uspokoiliście... UFFF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Aż tak to mnie nie odbije coby sobie Prezes dawać - to był przykład. Chciałbym sobie zostawić powiedzmy na zawsze jako swoje te co mam obecnie. Czyli normalne tablice z numerami ale chciałbym mieć je na własność. Wyraźnie napisałem Cytat "Podobają mnie się moje obecne numery rejestracyjne (tablica normalna z numerami - państwowa). " dodano 07.04.2010r g 8:35 Coś się zmieniło w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 nie dalej jak 2 - 3 dni temu mówili o tym w TV. w niektórych krajach kupujesz tablice pod nazwisko, i przekładasz na inne auto - u nas - tablice przypisane są pod auto - sprzedajesz auto - oddajesz tablice. jak poza rejon z Twoimi numerami - właściciel zmienia numery a te przepadają - jak w ten sam rejon - nowy właściciel może przejąć Twoje numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Soldier13, pit-men, Bblack, A jak to się ma do mojego PYTANIA To już wiadomo co i ile literek Proszę nie pisać aby coś napisać - posty wyżej wygaszam Dalej mnie interesuje kiedy będą przepisy, które pozwolą mi mieć własne tablice na ZAWSZE Zmieniam auto to zabieram tablice i zakładam je ponownie na nowe auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 To pytanie należało by zadać naszym parlamentarzystom, kiedy zostaną zmienione przepisu Prawo o ruchu drogowym w temacie tablic rejestracyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skowron82 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Niestety też... inaczej niż wszędzie, w PL rejestracje są przypisywane do auta, nie do właściciela Otóż, mieszkałem 2 lata w Anglii i tam tez są tablice przypisywane do auta ale na STAŁE czyli auto dostaje numery przy pierwszej rejestracji i przez całe swoje "życie" się te numery nie zmieniają, bez względu na właściciela czy region w którym mieszka. Wiem Prezes, że taka sytuacja też by nie rozwiązywała Twojego "problemu" ale odniosłem się tu do posta DrNO ;-) A tak od siebie to myślę, że takie rozwiązanie jakie "wymarzył" sobie Prezes byłoby całkiem rozsądne dla wszystkich. Kierowca znałby swoje numery a i takowych by nie zabrakło... Co myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 A ja dodam taką ciekawostkę. Numery tzw. imienne są ubezpieczone z AC. W przypadku kradzieży firma ubezpieczeniowa wypłaca kasę na zrobienie duplikatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi