miclo19 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 witam mam problem z moja meganka jak silnik chodzi na wolnych obrotach to trzesie calym samochodem po dodaniu obrotow wszystko jest ok. a problem ze skrzynia jest tej natury ze bardzo chaczy np. jak ruszam i chce zmienic bieg z 1 na 2 czasami jest to nie mozliwe wogole skrzynia chodzi jak w czolgu z gory dzieki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 brzmi jak poducha skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zima Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 z tym trzepaniem to sergiu83 ma rację, ta poduszka pada najczęściej. Ze zmianą biegów to juz inna para kaloszy, jeżeli ubyło płynu w zbiorniku to wyciek z wysprzęglika, jeżeli nie to pompa sprzęgła. Tylko niech kolega nie da się zrobić w balona i wymienić obu części przez tzw. "przywołanie technologiczne". Wymienia się albo jedno, albo drugie. Żeby sprawdzić samą skrzynię, trzeba wymontować obudowę filtru powietrza i zdjąć obejmę cięgna pompy, jak da się ręcznie zmienić bieg to ze skrzynią jest OK i trzeba wymienić jedną z powyższych części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miclo19 Opublikowano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 dzieki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Mnie też na wolnych powoli zaczyna telepać autkiem, chyba czekają mnie poduszki po wakacjach albo przyszła wiosna. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popik81 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 a mi nic nie telepie ale chaczy na 1,2i3 mam nowe sprzeglo i problem ciagle istnieje, a tak wogole wlaczyc 1 w czasie jazdy to chyba tylko pudzian ma tyle sily i to przy naprawde wolnej jezdzie.... pozdrowionka 4all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robaqs Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 ktos rozwiazal problem z 1 biegiem ... mam podobnie wymienilem olej w skrzyni i nic nie pomoglo moze to wina zuzytego sprzegla ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 moze to wina zuzytego sprzegla ??ciągnie na wyższych biegach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robaqs Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 nie ma zadnych problemow na kazdym biegu ciagnie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 robaqs, nie chodzi czy ma moc,tylko czy się nie ślizga na wyższych biegach?Jeżeli nie to możesz sprzęglo wyeliminować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi