Krzychu Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam! Dzis znowu doswiadczylem tego, ze do zakupow i sprzedazy na allegro trzeba podchodzic bardzo ostroznie. Otoz w czwartek zakupilem drobna rzecz, za 53zl wplacilem pieniadze. Wszystko niby OK. Ale pomimo wysylki priorytetowej dzisiaj paczka nie dotarla. Wiec pisze do sprzedajacego, po chwili dostaje maila z zapytaniem, czy to ja przyslalem maila w dzien zakupu o zmianie adresu wysylki. Ktos podszyl sie pod moja osobe, jako kontakt podal mojego maila oraz nowy adres wysylki. No i sprzedajacy wysylal paczke na podeslany przez oszusta adres. Z allegro korzystam juz od dawna, jest do drugi przypadek oszustwa z jakim sie zetknalem. Takze, uwazajcie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Dlatego kontakt telefoniczny jest dobrym rozwiązaniem. Ale swoją drogą to ludzie pomysłowi są :-/ Szkoda, a co na to allegro.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 ale baran chyba bym go zajechał Krzychu program ochrony konsumentów pomoże wystarczy zgłosić sprawę na policję dostaniesz kasę z powrotem ale sprzedawca powinien mieć maila od tego co się podszył nie? ja też zawsze dzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Jest to blad sprzedajacego, ze nie zweryfikowal zmiany adresu. Dzisiaj kontaktowal sie ze mna i wyslal dla mnie druga sztuke. Otoz tak, oszust(wtedy tego nie wiedzialem) skontaktowal sie ze mna wczesniej za pomoca GG, byl zainteresowany wykonaniem strony internetowej i mial na podany przeze mnie adres email wyslac materialy/wytyczne. Podalem mu adres mailowy ale inny niz ten, z ktorego korzystam na allegro. On nastepnie najprawdopodobniej spreparowal email, podajac w naglowku moj adres email jako adres nadawcy (bardzo latwo to zrobic). W ten sposob sprzedajacy otrzymal maila niby z adresu ktory podalem mu podczas rozmowy przez gg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 A sprzedający ma przecież adres na który rzecz została wysłana? Można dojść kto to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 No ma adres. Powiedzial, ze jutro zglosi sprawe na policje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ehhhhhhhhhh :/ ja zawsze pare sek po zakonczeniu aukcji wysylam maila z potwierdzeniem, ze adres jest taki jak na allegro oraz podaje go w moim mailu, i zastrzegam ze nie zmieniam adresu. z tego co czytam to widze ze bardzo dobrze robie, a juz kiedys myslalem ze niepotrzebnie... fajnie ze to sie dobrze skonczylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ja nie potwierdzałem, bo sprzedający miał w opisie że wysyła na adres z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 hmm ja też nic nigdy nie potwierdzam,to co dostaje sprzedawca po zakończeniu aukcji na to wysyła,jedynie uzgadniamy czy wpłata na konto czy pobranie.Pierwszy raz o takim przekręcie czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ja slyszalem o podszywaniu sie pod sprzedzajacego, oszust wysylal swoj numer konta do wplaty kupujacemu. Ten nieswiadomy oszustwa, wplacal pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 wazne ze sprzedajacy zachowal sie ok... ja tez potweirdzam zawsze w mailu ze adres wysylki z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Allegro jest ubezpieczone także sprzedawca nie będzie raczej mieć problemów z odzyskaniem funduszy. No i sprzedawca się dobrze zachował. Kontakt telefoniczny to najlepsze wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 No ma adres. Powiedzial, ze jutro zglosi sprawe na policje. o ile adres jest prawdziwy a oszustem nie okarze sie listonosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi