Macieyk Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Witam, niedawno kupiłem tą Megane, w dowodzie i karcie pojazdu ma wbite 81 kW, w przeliczeniu wychodzi 110 km, cieżko mi znaleźć jakieś dokładniejsze informacje na temat tego silnika. Może ktoś z Was wie jaki to ma moment obrotowy i jakie są szanse / możliwości jego podkręcenia za pomocą chiptuningu? Oczywiście nie jakieś ekstrema - tak żeby silnik wytrzymał (a ma na razie 28 tys przebiegu, produkcja 2007). Czekam na porady:) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 260Nm/2000obr/min; Vmax188km/h; 0-100km/h 10,2s. Wersja z kraju w którym podatek płaci się za moc a nie pojemność. To zdławiona wersja 130KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Może ktoś z Was wie jaki to ma moment obrotowy i jakie są szanse / możliwości jego podkręcenia za pomocą chiptuningu? Jest tego dość sporo na forum, poczytaj choćby tu; http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=2029&...ht=dci+konkrety pozdro, P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieyk Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 czytałem czytałem, ale nie znalazłem tam konkretnie tego mojego modelu; a jeszcze jedna sprawa - skoro to zdławiona wersja 130 KM, to czy dałoby się jakimiś "fabrycznymi" zmianami dojść do takiej mocy? Tzn bez konieczności chipowania;) co ewentualnie by trzeba zmienić i jak by przy tym wyglądały inne podzespoły? Dadzą radę pracować przy wyższej mocy ? Dzięki za wszystkie porady ps auto było kupione w salonie w Niemczech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash75 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 takie rzeczy to tylko zmianom programu sie robi... czyli tak czy inaczej trzeba robić softa czyli chiptuning :) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieyk Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 a jaką polecacie firmę na śląsku, ewentualnie w opolskim albo dolnośląskim? c-tronic pewnie?:) v-tech godny zaufania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash75 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Na śląsku to tylko "dyno soft" z Katowic. Jedna z najlepszych firm w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi