rdzenny_e Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) Witam forumowiczow Stalem sie posiadaczem scenika jm0j 1.6 z 2003. moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc... Jesli chodzi o wlaczenie zaplonu to wedlug kts aby polaczyc sie z ecu nalezu wlozyc karte nie wciskac sprzegla i hamulca wcisnac start stop przez 10sek. Przetestowane na kumpla kts za chiny nie chcial sie polaczyc po akcji z 10sekundami na panelu wlaczyly sie wszystkie zegary itd tak jak przy dzialajacym silniku z tym ze nieodpalil nie krecil rozrusznikiem itd. Kts sie polaczyl...niestety nie wiem co dalej bledy przejzane po usowane ale ustawienia nie znalazlem ...nie mielismy za wiele czasu...w sobote zadzialamyraz jeszcze napisze o rezultatach... Bardzo przepraszam za literowki, ortografie itd pisalem z telefonu bez pl znaczkow - poprawie z pc wieczorem Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 17 Lipca 2014 przez rdzenny_e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkenzos Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Ja mam lagune II. Kilka zakładów mechanicznych i diagnostów przetrzepało mi zawieszenie i nikt nie wie dlaczego auto znosi na lewo. Laguna miała robioną geometrię i zbieżność na trzech różnych zakładach, koła przekładane, ciśnienie sprawdzane, końcówki drażków wymieniane, luzy sprawdzane, samochód mierzony centymetrem i nic nie mogą znaleźć, wszyscy rozkładają ręce. Opony są nowe, felgi sprawdzane, wyważane, klocki i tarcze tył przód nowe, zaciski hamulcowe regenerowane. W jednym zakładzie panowie męczyli się dwa dni, 7 razy ustawiali geometrię i byli bladzi bo nie znaleźli problemu. Mam ze dwadzieścia wydruków z ustawień geometrii z różnych serwisów, wszystko jest ustawione idealnie, a kierownica nadal skręca w lewo na godzinę 11 i auto ściąga. Czy w lagunie może być problem taki sam jak w megankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkenzos Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Dzieje się tak odkąd kupiłem auto. Mam wydruki z kilku warsztatów z ustawień geometrii i zbieżności. Kilka stacji diagnostycznych badało auto, nikt nie wie czemu kierownica nie powraca do punktu zero tylko ucieka lekko w lewo, najgorzej zawsze na nierównościach i przy wolniejszej jeździe. Jestem ciekaw czy w Lagunie II także ustawia się ten punkt zerowy. Edytowane 21 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Nie bardzo pasuje do tematu zerowania konta skrętu ale dopiszę taką ciekawostkę (jeżeli uważacie że nie pasuje to proszę przenieść w odpowiednie miejsce), mojego SCII ściąga w prawo, też robiłem zbieżność i nadal ma tendencję do ściągania, ale jak wymieniałem wysprzęglik rozpiąłem całkiem przednie zawieszenie, także Mcpersony ze zwrotnicami wisiały tylko na górnych mocowaniach w kielichach, lewy luźno się kręcił, zaś prawy prężył i miał tendencję do wracania, czyli starałeś się ustawić go prosto dla jazdy na wprost a on lekko uciekał w prawo... Końcówki obu przednich sprężyn są krótsze, takiego już kupiłem, odpadło parę centymetrów (nie sprawdzałem czy tyle samo) i możliwe że to jest powodem ściągania go w prawo u mnie... Na razie odkładam to w czasie, więc nie potwierdzę czy na 100% będzie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelGW Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Jeśli ktoś wie to proszę o podanie instrukcji ustawiania kąta zerowego w automacie? Tam przy naciśnięciu hamulca włącza się silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drevko Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) to problem megane 2 czy 3? Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez drevko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 drevko ten sposób działał w megance II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drevko Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) dzieki pozdrowienia Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez drevko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edglar Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Witam. Trochę odgrzeje ten temat co mam zrobić jeżeli moja meganka wskazuje mi że muszę ustawić kąt zerowy ale, próbowałem sposobu z pierwszej strony i nie działa u mnie wspomaganie się załącza dopiero po odpaleniu silnika, i jedna wada po kij włączać jedynkę w moim przypadku i nacisnąć nożny hamulec jak albo wjadę w ścianę albo zduszę silnik :P, a zdiagnozowałem ten problem po miganiu kontroli servis miga szybko dodam że i co teraz pomocy !!!!!! czy czeka mnie tylko Clip ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Przy włączonym biegu i wyciśniętym hamulcu (bez sprzęgła) auto nie powinno odpalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edglar Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Ok no to spróbuje jeszcze raz ale będzie fejm jak w ścianę wjadę hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Stań tak żebyś nie miał nic przed sobą i nie wjedziesz. Edytowane 3 Września 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edglar Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Ale dalej mi się nie włącza wspomaganie :( ale spróbuje jeszcze raz zrobić jak nie to się załamie :( Słuchajcie, dalej mi niestety nie działa może jeszcze jakieś inne pomysły ? Edytowane 3 Września 2017 przez Edglar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) ASO albo warsztat specjalizujący się w Renówkach. Edytowane 3 Września 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edglar Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 A może wiecie czy w Rzeszowie taki zakład znajdę albo może ktoś z forumowiczów ma Clipa z Rzeszowa albo okolic ? . I trochę z innej beczki czy takie coś będzie współpracowała z moją renówką ? http://allegro.pl/renault-dacia-can-clip-sonda-najnowsza-wersja-pl-i6792238990.html?fromVariant=6638317768 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi