Davidoss Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witam, nie świeci mi żaróweczka w popielniczce/zapalniczce. Z wykręceniem tego elementu nie miałem problemu, ale jak dostać się do żarówki? :roll: To jest dla mnie problem nie do ominięcia :) Załączam zdjęcia i najlepiej jakby ktoś mi je edytował i zaznaczył co, gdzie i jak ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Davidoss, wymieniałem u siebie ale było to daaaaaaaaawno. Wiem tylko, że operacja karkołomna, jakieś zaczepy trzeba podważać, chyba z tej bursztynowej obwódki, (uwaga twardy plastik) potem jakieś 1/8 obrotu i wszystko wychodzi. Wydłubanie samej żarówki też graniczy z cudem. Mnie się udało i nawet nic nie połamałem ale jak to zrobić krok po kroku, niestety nie pamiętam. Musiałbym mieć to w rekach to wtedy może..... dodano I w momencie jak już wydłubałem żarówkę, to powiększyłem ten otworek przez który światło dociera do szkiełka w obudowie popielniczki. Teraz w popielniczce jest więcej światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davidoss Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udało mi się rozebrać tą popielniczkę :) Tak sobie pomyślałem, że zamieszcze mały poradnik jak to zrobić... Tak dla potomnych :) 1.Na początek wyjmujemy ten taki wkład od popielniczki 2.Następnie odkręcamy dwie śrubki TORX 20 Po odkręceniu cały element powinien bez problemu wyjść 3. Następnie odłaczamy dwie wtyczki i wyjmujemy całą "kasetke"(tak to sobie nazwijmy) 4. Teraz naciskamy palcem na element zaznaczony na zdjęciu (nie wiem jak u innych, u mnie wyszło bez większego wysiłku) 5. Teraz bierzemy np płaski śrubokręt i podwadzamy pomarańczowy plastik, tak aby nam wyszedł (na zdjęciu, nie jest wyjęta część zapalniczki, a innego zdjęcia nie chce mi się juz robić) podwadzamy od strony widocznej na zdjęciu 6. Teraz jak już pomarańczowy (czy tam zółty) plastik mamy w ręku możemy zabrać się za wymianę żarówki; zdejmujemy czarny plastik(zaznaczyłem na zdjęciu) -najlepiej go czymś podwadzić i naszym oczom ukazuje się denerwująca i nieświecąca żarówka :) Aha, i tak jak gojgien podpowiedział można powiększyć sobie otwór przez który wpada światło do popielniczki,nie powinno być problemu ze znalezieniem tej dziurki :) Mam nadzieję, że komuś się ten niby "poradnik" przyda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Ja padłem na tym czarnym plastiku, nie wiedziałem jak to zdjąć. Teraz znowu to będę musiał wyjąć i może wpadnę jak to zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davidoss Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 w tą czarną linie, którą zaznaczyłem na zdjęciu, inaczej mówiąc (pisząc :) ) wpychasz płaski śrubokręt pomiędzy pomarańczowy a czarny plastik i podwadzasz czarny do góry, później tylko zdejmujesz go, zsuwając z tego styku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal55yh Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Możecie mi pomóc w tym temacie, ja ściągnąłem ten czarny plastik i nie wiedząc co i jak wyciągnąłem blaszkę znajdującą się w środku, wtedy wypadła mi żarówka i już dalej nie umiałem jej wsadzić z powrotem, aby się trzymała oraz świeciła. Umiecie mi pomóc w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychup Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Teraz naciskamy palcem na element zaznaczony na zdjęciu (nie wiem jak u innych, u mnie wyszło bez większego wysiłku) Odświeżę kotleta, bo zobaczyłem, ze nie świeci mi podświetlenie zapalniczki... Odkręciłem cały koszyk, ale nie wiem jak wcisnąć całe gniazdo... W środku gniazda jest śruba torx... Czy trzeba ją wykręcić, żeby wciągnąć gniazdo z obudowy? Tak wygląda, ze teraz trzyma gdzieś po bokach tej pomarańczowej pleksy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal55yh Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Również odświeżę dawno nieużywany temat. Mam problem z tym podświetleniem. Po opisach na forum dostałem się do żarówki, wyjąłem ją, wsadziłem drugą (jakoś ona tam nie chce się zbytnio trzymać, nie jest na wcisk...) i dalej nie świeci. Nie wiem o co chodzi. Nie wiem jak ją wsadzić, aby się trzymała i świeciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasidlo Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Ja wsadziłem palec w gniazdo (nic nie odkręcałem) i wyciągnąłem gniazdo zapalniczki - tą metalową część. Później wyciągnąłem plastikową żółto-pomarańczową obwódkę i na niej z boku w czarnym plastiku jest żaróweczka z płaskim cokołem. Ten cokół ma po każdej stronie wyprowadzony i zagięty na cokół drucik. Trzeba odpowiednio włożyć (wsunąć) żaróweczkę. Jak nie świeci wysunąć i wsunąć obróconą o 180 st. Powinno świecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi