Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Dekielki na felgi.. Złodzieje

wujekwu

Rekomendowane odpowiedzi

Złodzieje są wszędzie!

Ostatnio z bratem byłem chwilę w IKEA, wróciliśmy i nie miał juz dekielków od swojej audi w felgach.!

Wczoraj byłem ze swoją Megi nad jeziorem.. 1,5 godziny wystarczyło aby cztery dekielki zniknęły również z moich felg.. Parking był pełny samochodów i ludzi! Jaki jest sens kupowania co chwile dekli? chyba żaden.. pewnie i tak kupie swoje od złodzieja!

wam też się to przytrafiło?

U mnie pod blokiem systematycznie kradną kołpaki wszystkim VW - brat już dwa razy stracił więc stwierdził, że nie ma sensu kupować i jeździ bez :-| Sąsiad jest twardy i ostatnio "zabezpieczył" spinkami - jakby to coś dało :roll: Odpukać kołpaki Megane ich nie interesują :mrgreen:

Daje

Sąsiad jest twardy i ostatnio "zabezpieczył" spinkami - jakby to coś dało

Daje, daje, mi raz próbowali oderwać, połamali jeden kołpak i sobie odpuścili. Ja straciłem jeden, a mogłem komplet :mrgreen: Złamany kawałek zostawili obok więc skleiłem żywicą i matą mineralną. Wyglądało nieźle.

i kup tu człowieku kołpaki za 100 zł a po tygodniu już ich nie masz :/ Ja mam na spinkach ale głównie po to, aby mi podczas jazdy nie wypadły, bo na nowych felgach jakoś słabo trzymią :-| Złodziej jak będzie chciał, to i tak, te spinki pourywa, a jak nie, to tak jak napisał Marcin Szymansk, połamią itp.

Na mojej dawnej Meggie jeszcze pierwszy właściciel zrobił śmieszny myk - wyrył delikatnie - było widać tylko z bliska - swoje inicjały :mrgreen:

Jak powiedzialem z daleka wyglądały normalnie a z bliska zniechęcały złodzieja tym, że nie dość że podrapane to jeszcze oznaczone

przejeździły na kołach 11 lat :D

Ja przy swoich wypaliłem lutownicą po wewn.stronie nr rej.Wiem,że to żadne zabezpieczenie,ale w razie czego,poznam czy to moje czy nie.

Uważam, że to żadne zabezpieczenie. Złodziej ukradnie, sprzeda gdzieś na giełdzie, a kupujący będzie miał gdzieś, że kradzione, bo pewnie sam też został okradziony... Po drugie złodzieje jak robią nalot na tego typu rzeczy to sprzedają je potem na giełdzie w innych województwach więc szansa na trafienie swoich dekli lub kołpaków jest żadna. Wiem, bo mój kumpel zna jednego... Najlepiej to kupić jakieś nieoryginalne kołpaki za parenaście złotych...