samfisher Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 W najblizszym czasie planuje wymiane oleju i filtrów w mojej megance , do tej pory samochód jeżdzi na Castrol 5 W 40 D , czy to jest dobry olej czy moze w lac cos lepszego ? Aha mam megi 1.9 dci 2001 r. 159 tyś km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 zdecydowanie obecny trend jest w tą stronę http://www.allegro.pl/item670186557_durabl..._valvoline.html potwierdzony przez wielu TDIkowców i dCików. Zdecydowanie in plus na korzyść Valvoline. Sam przejdę na niego z obecnego Castrola Magnateca przy następnej wymianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samfisher Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 a jeszcze jedna sprawa , jak byłem w sklepie to sprzedawca doradził mi olej valvoline 10 w 40 diesel , jak myslicie czy to dobra opcja przesiąsc sie z 5 w 40 na 10 w 40 . Czy ktos na takim oleju jeżdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil18_05 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 jeżeli nie masz żadnych wycieków silnik jest szczelny to sądzę że zmiana z syntetyka na pół syntetyk nie ma sensu. Odnośnie marki oleju to moim zdaniem powinno się używać olej zalecany przez producenta ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 jeżeli do tej pory na 5W nic się złego nie działo to zostań na 5W, przede wszystkim turbina będzie miała lżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Na temat olejów mamy już fajny temat - poczytaj. http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=12508...085b559f#125089 Ten zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi