gubcio Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Witam Mam problem z moim silnikiem. Objawów jest kilka. Silnik na biegu jałowym działa niestabilnie od 900 do 1500 obrotów... Silnik ma mało mocy jak 60KM a nie 110KM. Silnik Pali naprawdę sporo średnio wychodzi między 9,5 a 11 litrów przy spokojnej jeździe. Czasami samochód ledwo przyspiesza .... choć pedał gazu wciskam do końca ... Nie wiem może to po wymianie rozrządu (notabene w ASO) ale nie wiem .. silnik ma mały przebieg nie jest mało używany. Będę wdzięczny za jakąś pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 a sonda sprawna ? Spalanie w mieście miałem takie w zimie. Ja osobiście okolice 10L na 100km w mieście tym bardziej w moim Scenicu (bryła) uważam za akceptowalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Mialem to samo po wymianie rozrzadu, a nie chodzi Ci jakos inacze, glosniej, jak diesel? Ja mialem zle ustawiony rozrzad, i to bylo przyczyna wszystkich problemow. A objawy dokladnie takie jak poisales + silnik brzmial jak diesel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robus23 Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 czesc gubcio ja mam to samo moja meganka jest tak jakby przymulona ale nie zawsze, czasami zdarza sie ze przejade ponad 20 km i dopiero wtedy juz zaczyna mulic, silnik wtedy zaczyna glosniej pracowac, chodzi jak diesel i spala mi bardzo duzo okolo 10, 11 l na 100 km. Nie wiem co to jest i jestem ciekaw czy Ty juz usunales ta wade jak tak to napisz co to bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gubcio Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Sonda Lambda była sprawdzana jego rezystancja była ok ... w najbliższym tygodniu będę jechał do serwisu żeby wszystko posprawdzali ... mam nadzieję że coś znajdą .. bo jestem już nieco zirytowany.... Easy chyba ma racje ... bo jak kupowałem samochód sprawdzałem w komputerze jakie było spalanie jak silnik się zachowywał i było ok .. później pojechałem do ASO żeby wymienili rozrząd .... no i jakoś wszystko się popsuło... w każdym razie wielkie dzięki za pomoc ... po wizycie w serwisie powiem co udało im się ustalić .... Pozdrawiam [ Dodano: 2007-10-27, 19:18 ] A mianowicie przewód nieszczelność w połączeniu kolektora ssącego z pochłaniaczem paliwa ... w pochłaniaczu urwał się zaczep rurki i połączenie nie było szczelne w sumie to rurka była urwana. Doszedłem do tego po wymianie praktycznie wszystkich elementów .. miałem taki sam samochód i po kolei wymieniałem podzespoły cewki czujnik podciśnienia... silnik krokowy .... itd.... w sumie została tylko przepustnica ... no ale za to nie chciałem się brać sam ... później zacząłem sprawdzać wszystkie przewody i rurki no i wyszło .... Teraz muszę zdemontować pochłaniacz no spróbować go skleić ..... jeszcze nie wiem jak się za to wziąść ale spróbuję ... może miał ktoś z tym do czynienia i może mi coś poradzić ..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi