Endi85 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 od dwóch tygodni mam dziwne odgłosy przy prawy tylnim kole, byłem u takiego małego garażowego mechanika nie wiedział w końcu pojechałem do ASO i tam też że oni nic nie widzą a to dalej jest i mnie powiedzmy że delikatnie wqur....a, opisze to tak, jak jade i są np poprzeczne zagłębienia w drodze to gdy (jak ktoś jechał Wisłostradą w Warszawie to wie o co chodzi) to to się nasila a dokładniej jak samochód już z tego wychodzi czyli tył jak już wpadnie i zaczyna się podnosić to to jest, jak jade po równym to czegoś takiego niema... plz help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 opisz dokładniej bo nie rozumiem o jaki objaw Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 wjeżdżam w dołek samochód najpiew idzie w dół apotem w góre to jak idzie w góre to jest dziwny odgłoś ni to chrupanie ni to pukanie jak pisałemwyżej nikt nie wie co to jet a bardzo mnie denerwuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Może tłumik gdzieś ociera - chrupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Sprawdź czy osłona termiczna tłumika nie ociera o nakrętkę mocującą amortyzator do wahacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 eeeeeeee no tłumik tez ale ja stawiam na amortyzator czy ten dźwięk jest jak trzeszczenie szafy drzrwi itp? jak to to amorek ci siada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 no tak ale umnie tłumik jest po lewej stronie a mi ewidetnie coś "chrupie" z prawej strony :-( tak tylko że byłem w ASO i bujli w nim w każdą stronę i nie potrafili nic stwierdzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 kumpel do mnie przyjechał i też buczał że mu trzeszczy stuka to siadł do bagażnika i się bujał aja pod spodem w kanale szukałem co to trzeszczy okazało się że amor smarowanie tłoczyska pomogło przestał trzeszczeć ale czynność powtarza raz na miesiąc na przeglądzie amory wychodzą mu po 78%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 tłoczyska?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 tak części które się poruszają w amortyzatorze bierzesz np WD-40 wpychasz pod osłonę amortyzatora i pryskasz trzeszczenie ustąpi na pewno co jeszcze może hałasować sprężyna korektora siły hamowania jest zaraz za kołem zapasowym pod autem też nasmarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 wd-40 mi się skończyło może być smar grafitowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 NIE nie może być najlepiej olej słonecznikowy z biedronki lub inny smar temu podobny hihihihihiihihhi grafitem raczej tego nie rób lepiej coś w sprayu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 spoko utopiłem to w WD 40 ale to chyba nie to to jest taki dzwięk jakby się coś naprężało czy jakoś taksamnie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ja mam inny problem, który częsciowo został już rozwiązany. TYLKO PRZY COFANIU (wsteczny) pojawia mi się dziwny odgłos z przodu, ajk by cos obcierało przy kołach, głównie przy cofaniu i skręcaniu oraz dodawaniu lub ujmowaniu gazu. To jest taki chrobot jak by tarka. Koła sprawdzone wzrokowo, że nic nie obciera. W jednym warsztacie powiedzieli, że to wina uszkodzonego katalizatora - usuneli (teraz zasanawiam się nad takim za 300 zł ) i problem został rozwiązany w 80% :-> bowiem teraz tylko od czasu do czasu mi się taki odgłos pojawia (w 20% cofań). I także tylko gdy skręcam lub +/- pedał gazu. Inny mechanik mówi, że to chyba poduszka silnika (drążek zmiany biegów faktycznie potrafi drgac wtedy), jeden wspominał cos o przegubach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 przesmarowane no i nic dzisiaj wszystko mi się w miare wyklarowawło to jest ewidentne pukanie z prawej strony auta i najczęsciej gdy auto jest dociąrzone (2 osoby i więcej)..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi