airman Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Panowie , głowa do góry. Meganem jeździmy wygodniej od C-klasse. A jak przyjemnie spotkać w powodzi Golfów kolegę z "megi". Z nami i naszymi maszynami wszystko OK. Problemem są ASO i ten totalny chaos - do moich majstrów jeżdżę z instrukcją , dla ułatwienia im pracy - a ja patrzę im na ręce i chłodzę wszelkie koncepcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 o do tych testów to popieram zdanie że robią je niemcy a nasz Auto Świat je tylko pokazuje. Bo właścicielem Auto Świata jest niemieckie wydawnictwo Axel Springer. A niemcy zawsze popierają co niemieckie ......... [ Dodano: 2007-05-04, 18:48 ] Jeśli zaś chodzi o rankingi - przez wiele lat autem roku oglaszano Fiaty Bez komentarza. Sam jeździłem wcześniej Fiatem Uno (też był samochodem roku 1984) - i oprócz drobnych usterek to awaryjny to on nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 No tak. Nie na darmo w 1982 roku samochodem roku było Renault 9. Ktoś z Was wie jak to wygląda? Ja taką miałem jeszcze 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www.gom.pl Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Miałem 15letniego vw (przez 7lat), 9 letnie audi (2lata), teraz mam (z przypadku) 3 letnie MeganeII minął rok i więcej nie kupie samochodu francuskiego. I takie opinie (tzn zwykłych użytkowników) mogą być miarą wartości marki. Kupiłem bo był tani na swój wiek (w porównaniu z 3letnim audi), teraz wiem że powinienem kupić za tę kwotę starszy ale sprawdzonej marki samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 No a cóż jest nie tak że już nie kupisz Renówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 ziolo, najbliższe ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Dobre, dobre. Wiecie co drodzy Panowie i Panie, osobiście uważam, że każde auto jest usterkowe i każde auto można zepsuć. Nadomiar rankingów.. w Audi nie wierzę i mit vw również odpada. Wybraną markę, albo się lubuje albo nie. Kropka. Żal tylko wzbiera we mnie gdy widzę ludzi, zadufanych w swoim wyborze, w 'pewnej' marce samochodu itp. Bądźmy ludźmi, to tylko samochody. Jak każda rzecz na świecie, dziś jest, jutro jej nie ma. Francuz, też auto, popsuje się, może i zardzewieje. Zdarza się. Tak samo vw czy audi. Przychodzi kryska na matyska. Ok to moje zdanie, nikt się z tym nie musi zgadzać a każdy może się sprzeciwić. Ps: co do magazynu - fakt ogromnie bolesny - promocja niemieckich marek. Mimo, iż może jest to obiektywne, jakoś w to nie wierzę.. Wszystko w sumie, można kwalifikować za usterki - np. krzywo ułożony dywanik, lub o 2mm przesuniętą półkę tylnią etc. Szkoda już słów na to. Poczytamy, pośmiejemy się. Osobiście na megi nie narzekam [tfu tfu] zawieszenie pada, polskie drogi - ale to norma.. Pozatem, poczciwe 1.4 8v się sprawdza O, jutro nawet jadę zawory ustawić. Tak, na Borki, porządki z autkiem zrobię. 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Najbliższe ASO Renault dla mnie??? Sandomierz! 10km od mojego domu coś nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 ziolo, moja odpowiedź była na Twoje pytanie (sprawa dotyczyła postu dlaczego www.gom.pl, nie zostanie z jedyną słuszną marką). Nic osobistego do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 To On aż tak daleko ma do ASO? Poza tym ja mało rzeczy robię w ASO. Przeważnie tylko wtedy gdy trzeba maszynę podłączyć pod kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 więcej nie kupie samochodu francuskiego ja poodbnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giesk Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Ja kupie, bardzo podobają mi się nowe peugeoty, a także megane sedan - nie zawsze liczy się bezawaryjność - wygląd i sentyment też jest ważny. Aczkolwiek rzeczywiście jest problem z serwisem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Piszę w takiej sprawie... Byłem u znajomego który ma megane I phII disla. I zobaczyłem u niego silnik megane też disla bez jednego tłoka. Mówi że dał mu kolega ten silnik bo kiedyś miał meganke i tłok mu wypaliło. I tak zacząłem się zastanawiać czy w mojej Megi też jest możliwa taka awaria żeby przez uszkodzony wtryskiwacz wypaliło tłok.?? Mam Megane I ph I 1,6 K7M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Przecież sobie odpowiedziałeś , masz benzyniaka a piszesz o dieslu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Gdybym wiedział to bym nie pytał. Nie wiem czy taka możliwość w benzynie występuje czy nie. Jeśli nie to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi