Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Awaryjnosc meganek - artykuł

Piok

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie , głowa do góry.

Meganem jeździmy wygodniej od C-klasse.

A jak przyjemnie spotkać w powodzi Golfów kolegę z "megi".

Z nami i naszymi maszynami wszystko OK.

Problemem są ASO i ten totalny chaos - do moich majstrów jeżdżę z instrukcją , dla ułatwienia im pracy - a ja patrzę im na ręce i chłodzę wszelkie koncepcje.

o do tych testów to popieram zdanie że robią je niemcy a nasz Auto Świat je tylko pokazuje.

Bo właścicielem Auto Świata jest niemieckie wydawnictwo Axel Springer.

A niemcy zawsze popierają co niemieckie .........

[ Dodano: 2007-05-04, 18:48 ]

Jeśli zaś chodzi o rankingi - przez wiele lat autem roku oglaszano Fiaty :mrgreen: Bez komentarza.

Sam jeździłem wcześniej Fiatem Uno (też był samochodem roku 1984) - i oprócz drobnych usterek to awaryjny to on nie był.

• 2 tygodnie później...

Miałem 15letniego vw (przez 7lat), 9 letnie audi (2lata), teraz mam (z przypadku) 3 letnie MeganeII minął rok i więcej nie kupie samochodu francuskiego. I takie opinie (tzn zwykłych użytkowników) mogą być miarą wartości marki. Kupiłem bo był tani na swój wiek (w porównaniu z 3letnim audi), teraz wiem że powinienem kupić za tę kwotę starszy ale sprawdzonej marki samochód.

Dobre, dobre. Wiecie co drodzy Panowie i Panie, osobiście uważam, że każde auto jest usterkowe i każde auto można zepsuć. Nadomiar rankingów.. w Audi nie wierzę i mit vw również odpada. Wybraną markę, albo się lubuje albo nie. Kropka. Żal tylko wzbiera we mnie gdy widzę ludzi, zadufanych w swoim wyborze, w 'pewnej' marce samochodu itp.

Bądźmy ludźmi, to tylko samochody. Jak każda rzecz na świecie, dziś jest, jutro jej nie ma.

Francuz, też auto, popsuje się, może i zardzewieje. Zdarza się. Tak samo vw czy audi. Przychodzi kryska na matyska.

Ok to moje zdanie, nikt się z tym nie musi zgadzać a każdy może się sprzeciwić.

Ps: co do magazynu - fakt ogromnie bolesny - promocja niemieckich marek.

Mimo, iż może jest to obiektywne, jakoś w to nie wierzę.. Wszystko w sumie, można kwalifikować za usterki - np. krzywo ułożony dywanik, lub o 2mm przesuniętą półkę tylnią etc. Szkoda już słów na to. Poczytamy, pośmiejemy się.

Osobiście na megi nie narzekam [tfu tfu] zawieszenie pada, polskie drogi - ale to norma.. Pozatem, poczciwe 1.4 8v się sprawdza :mrgreen: O, jutro nawet jadę zawory ustawić. Tak, na Borki, porządki z autkiem zrobię. 8-)

Ja kupie, bardzo podobają mi się nowe peugeoty, a także megane sedan - nie zawsze liczy się bezawaryjność - wygląd i sentyment też jest ważny.

Aczkolwiek rzeczywiście jest problem z serwisem...

• 5 lat później...

Piszę w takiej sprawie...

Byłem u znajomego który ma megane I phII disla. I zobaczyłem u niego silnik megane też disla bez jednego tłoka. Mówi że dał mu kolega ten silnik bo kiedyś miał meganke i tłok mu wypaliło.

I tak zacząłem się zastanawiać czy w mojej Megi też jest możliwa taka awaria żeby przez uszkodzony wtryskiwacz wypaliło tłok.?? Mam Megane I ph I 1,6 K7M

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 16 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!