Marmat Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam, Przymierzam się do zakupu CB radia. Dzisiaj pojechałem do sklepu z radyjkami i sprzedawca powiedział mi że do sceniców nie wszystkie radia pasują ponieważ one nie mają wyprowadzonej masy(zera) na karoserii, tylko gdzieś w okolicach skrzyni biegów i nie wszystkie radia będą dobrze działać w takim aucie. Zaproponował mi jakies radyjko "Omega" ...nie pamiętam symbolu które ponoć się sprawdza w tych autach ? Czy to jest prawda to co usłyszałem, czy raczej niezły kit ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Marmat, Też sie do niego kiedyś przymierzałem jednak zapoznając się z opiniami użytkowników postanowiłem sobie odpuścić. Zaloguj się na forum www.cb-radio.pl tam w dziale radiotelefony jest specjalny topic poświęcony "omedze". Postów wiele ale warto przeczytać całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 wyprowadzonej masy(zera) na karoserii, tylko gdzieś w okolicach skrzyni U mnie to jakoś nie przeszkadza,radyjko hula jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Marmat, już bym tego gościa olał i się śmiał z niego. Pewnie chcesz antenę magnesową jak tak to stawiasz ją na dachu i żadnej dodatkowej masy nie podciągniesz. Radio łączysz pod akumulator i też działa lub pewnie jak to bywa pod gniazdo zapalniczki to znów nie poszalejesz. Gość nie umiał ci powiedzieć że potrzebne jest radio z filtrami aby nie słyszeć w głośniku zakłóceń od urządzeń elektrycznych. Omega jak to omega miała już swoje czasy świetności i w wielu przypadkach okazała się awaryjna. Ja bym jednak zakupił Maxona Cm-10 (ma ASQ) lub Yosan (np. 120) a nie omegę którą gość ma na stanie i chce szybko spylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek79 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 mam ONWE mk3 sprawdza sie doskonale antena kiedys magnes teraz lemm180 na uchwycie z obydwoma nie było problemu ze zestrojeniem co do Omegi stycznosci nie miałem ale znając sprzedawców to podzielam zdanie lepper_pl, :gość ma na stanie i chce szybko spylić poczytaj opinie o CB a sam znajdziesz cos dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 nie było problemu ze zestrojeniem Właśnie co jest ważne a zapomniałem dodać. Zestrojenie na aucie gdzie to ma pracować jest najważniejsze. Nie łap się na sztuczki że antena zestrojona z radiem czy nie wymaga strojenia. Antenę stroi się do auta i miejsca w którym pracuje i to zapewnia komfort pracy. Wejdź na forum podane przez gojgien, i poczytaj bo tam znajdziesz odpowiedź. Ewentualnie stara wersja forum: http://www.cb-radio.pl/phpBB/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmat Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Dziękuję wszystkim za opinie i posty. Forum, które opisujecie to idealne miejsce dla osób które przymierząją się do kupna CB. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 czy raczej niezły kit ? jak dla mnie kit gigant. Nawet nie chce mi się iść i wykręcać krańcówki z drzwi , żeby sprawdzić czy na jednym kabli ale mimo wszystko CB śmiga na dachu na magnesówce aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi