Rafał Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 M.arc.n nagrałem jedną płytke ale nic się nie dzieje tylko po załadowaniu wyrzuci ją z nawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Witam, też próbowałem wszystkie mapy jakie przejawiły w tym temacie i mam wrażenie, że jednak mapy w navi z kolorowym (Carminat 8000) i monochromatycznym (Carminat 5000) wyświetlaczem to dwa rózne systemy zapisu danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurak_bu Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Rafał, propunuję Tobie i każdemu próbującemu wgrać mapę/język do carminata zaopatrzenie się w płytę cd-rw, zaoszczędzi wiele czasu, płyt cdr i nerwów. wtedy spokojnie nagrywasz jedną paczkę, nie działa, to czyścisz, nagrywasz drugą, któraś zadziała Ta ostatnia co podał m.arc.in zawiera: CD LANGUES LANGUAGE CD NAV5 - Version 4.6 FRançais, English, Deutsh, Italiano, Espańol, Nederlands,... Attention: CD systčme, sans cartographie. This is not a cartographic CD. SIEMENS VDO Automotive CARMINAT navigation RENAULT 04610420Voices/0420/ Voice_Mk3 test 4.20 d_f.csf deutsch (weibl. neu 1) 0420 d_f_b.csf deutsch (weibl. neu 2) 0420 d_m.csf deutsch (männliche Stimme) 0420 gb_f.csf english (female new 1) 0420 gb_f_b.csf english (female voice 2) 0420 gb_m.csf english (male voice) 0420 f_f.csf français (nouv. féminine) 0420 f_f1.csf français (voix féminine) 0420 f_m.csf français (voix masculine) 0420 i_f.csf italiano (nuov.femminile1) 0420 i_f_b.csf italiano (voce femminile2) 0420 i_m.csf italiano (voce masculine) 0420 e_f.csf espańol (nuevo femenina1) 0420 e_f_b.csf espańol (voz femenina 2) 0420 e_m.csf espańol (voz masculina) 0420 s_f.csf svensk (kvinnlig röst) 0420 usa_f.csf american (female new 1) 0420 usa_f_b.csf american (female voice 2) 0420 usa_m.csf american (male voice 1) 0420 usa_m_j.csf american (male voice 2) 0420 nl_f.csf nederlands (nieuwe vrouw) 0420 dk_f.csf dansk (kvinde stemme) 0420 db Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinovl Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Kupiłem ostatnio Scenica 2004 z nawigacją i do tego była płyta "Carminat Navigation Informee France 2003" zmieniłem język na angielski pozniej sciągałem te wszystkie polskie nawigacje do ktorych tutaj byly linki ale wogole mi nie czyta tych płyt. Nagrywałem obraz plyty na CD...nie działa, pliki z obrazu...tez nie dziala;/ mozecie mi jakos pomoc zebym mogl zainstalowac mape polski? i dlaczego mi nie czyta tych plyt? z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ_W3 Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Witam Panowie! Mam mEGANE ii Z wyswietlaczem mono. macie do tego jakąś mapę Polski?? bo pogubiłem się w tu u Was . Z góry wielkie dzieki. POZDRAWIAM WSZSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurak_bu Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 niedługo m.arc.in wrzuci cały stuff na FTP i będziecie mieli wszystko przejrzyście do wyboru wystawione i gotowe do ściągania. jak bardzo niedługo to będzie zależy od marcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.arc.in Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 dziś podeśle.. ale nie wiem o kótrej padam na ryj spałem 3 godz. postaram sie wieczorem tym czasem cierpliwości sprawdźcie wersje navi KOD 4112 w tabelce sprawdźcie wersje softu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinovl Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Wpisałem ten kod 4112 pokazało mi polozenie gdzie jestem ale dalej nie czyta mi tych map, wyrzuca od razu z czytnika. To sa te numery softu? HW Number 0101 SW Number 0500 Prod. week 10 Prod. year 04 CSB SW Number 4.32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 sprawdźcie wersje navi KOD 4112 Rozumiem, że cały czas piszesz o navi z kolorowym wyświetlaczem. A posiadasz jakis soft i mapy do navi z monochromatycznym wyświetlaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurak_bu Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Witam, marcin wrzucił wszystko na udostępniony przeze mnie serwer FTP, także macie tam wszystko przejrzyście poukładane, więc...zapraszam ;-) [center:b681d7df60]http://ibr.nazwa.pl/uploads/carminat/[/center:b681d7df60] Osobno mapa Polski: http://rapidshare.com/files/46687723/vdo_polska1.nrg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 hejka nagrałem znowu jakaś mapę z tych linków i mam ten sam problem co rinovl po prostu wyrzuca z czytnika ale z tego co widzę piszecie tutaj jakieś kody a ja sie za bardzo nie znam na tym mam megane z 2004 i wiem tylko tyle ze ma tego carninat ale nie mam żadnej cd do tej nawigacji auto sprowadziłem z holandii i nie orientuje sie co tam zrobić co ściągać żeby to działało i teraz jeszcze te kody gubię sie w tym :-( pomocy!! z góry dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinovl Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Jutro jade do salonu Renault, bo wgranie polskiej mapy do nawigacji kosztuje 100 zl to jakos jeszcze przeboleje. Zobaczymy tylko jaka bedzie ta mapa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 wgranie polskiej mapy do nawigacji kosztuje 100 zl Cały czas wydawało mie się ze jest potrzebna płyta CD. W mojej (monochrom) jak ustawisz trasę to CD można wyjąć (i włożyć np audio) ale po zboczeniu z zaplanowanej trasy navi potrzebuje dograc informacje do obliczen z płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinovl Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 No oni sami wgrywają tą mape z CD i płytę juz zostawiaja. A ma ktos moze polska instrukcje do nawigacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 No oni sami wgrywają tą mape z CD i płytę juz zostawiaja. Czytam to z niedowierzaniem. Płyta do mojej navi kosztuje ponad 200 euro link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi