krzys16V Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Witam. Czy ktoś już wycinał katalizator w megance I ph II 1.6 16v z jedną sondą lambda? Ciekawi mnie czy zrobiło się głośniej w kabinie, czy spadła moc, osiągi, a może się coś polepszyło. Kombinuje nad wypruciem wkładu i wstawieniem rury albo jakiegoś tłumika bo przy przebiegu ok 180 kkm katalizator może nie mieć właściwej sprawności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekjurek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 siła głosu w kabinie zależy co wstawisz,radzę tłumnik,ale zachowaj średnice rury,poza tym napewno będzie mocniejszy katalizator blokuje wylot spalin więc jak go wytniesz to nawet do 5 koników więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 a jaki wpływ na silnik ma wyrzucenie katalizatora w silniku dci ? ... czy przypadkiem komputer nie wariuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 tomek74, nic się nie dzieje, można śmiało wywalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 ok , dzięki chyba to zrobie w najblizszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys16V Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 dzisiaj wymieniałem pierwszy tłumik i zajrzałem do kata, jest już troche przytkany więc trzeba będzie przeprowadzić operacje a jaką to sie jeszcze okaże. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi