buczki Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Coś mi "trzeszczy" przy otwierniu i zamykniu drzwi w ograniczniku, mam pytanie jak zdjąć tą przykrywke na ograniczniku. Podobno tam trzeba dokręciś śrubę.Próbuję to zdjąć ale nie idzie proszę o jakiś patent na to. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Z tego co ja wiem to tego się nie demontuje lecz wymienia. Ostatnio robiłem to u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuda__2 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 trzeba zdemontowac ogranicznik i wybić bolec i odwrócić jedna biała rolke i bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 cuda__2, ale chyba nie w Sceniku 2???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuda__2 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 robiłem to ostatnio w lagunie II phI wiec obstawiam ze bedzie to samo choć moge sie mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Na mój gust z oględzin tegoogranicznika wynikałoby że nie jest rozbieralny - tj. puszka jest zgrzana. Jak będę miał troche czasu rozpruję swój ogranicznik i porobie fotki i umieszczę to może się komuś przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buczki Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Dzięki za podpowiedzi, przy najblizszej okazji podjadę do serwisu i się dopytam i ile to kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Napiszę ci od razu że mi w ASO powiedziano albo 500 albo 600zl za sam ogranicznik + malowanie... nikt nie wspomniał o robociźnie więc albo była wliczona w ogranicznik albo należy dodać koszty wymiany jeszcze W końcu kupiłem ogranicznik używany w takim samym kolorze i samo wymieniłem - nie trzeba ściągać drzwi - da się odkręcić tylko ogranicznik i podmienić na "nowy". Trzeba mieć tylko odpowiedni zagięty klucz który wejdzie w zawias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 kipi, Dokładnie zrobiłem tak samo,na Allegro jest tego na kilogramy cuda__2, w lagunieII nie ma takiego ogranicznika jak w meganieII,jest to troszkę inaczej skonstruowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitervan Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Witam! Odświeżę temat. Jest chwilowy brak ograniczników drzwi lewy przód i prawy przód. I dla tego chciałem zapytać czy tylne ograniczniki pasują do przodu (czy ktoś próbował tak zamontować) Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Pitervan, pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitervan Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 No to dzięki Waldek708 zakupione, wymienione i nareszcie nic nie strzela przy otwieraniu. Próbowałem te zdemontowane ograniczniki rozebrać żeby sprawdzić czy się da naprawić. Musiałem zniszczyć tą całą pokrywkę żeby ją zdjąć - jest raczej nierozbieralna - a to i tak niewiele daję bo widoczna jest tylko sprężyna a reszta jest zakryta. Podejrzewam że jak nawet się da to rozebrać to potem nie da się złożyć. Szkoda zachodu lepiej kupić używki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alamot Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 witam Pitervan mam ten sam problem w swoim scenicu; drzwi kierowcy strzelają przy otwieraniu/zamykaniu; ponieważ uporales sie juz z takim problemem chcialbym zapytac czy masz moze jakis namiar na firme ktora ma w ofercie taki ogranicznik - niestety na allegro nie ma niczego takiego od dluzszego czasu pozdrawiam alamot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 też bym chętnie skorzystał, bo w swojej Megi mam to samo z tyłu za kierowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 http://www.moto.allegro.pl/listing.php/sea...0&country=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi