tomaszsta Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Kto Wie Gdzie Podłacza Halogen bo nie mam wtyczki i kabla ?? czy ktos ma na zbyciu wtyczke i kabel? Albo gdzie mozna tanio to kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralph37 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jeżeli masz orginalne halogeny Vaelo to poszukaj wtyczek na złomowcach, w ASO występują tylko jako kompletny układ z lampami i okablowaniem i to jest kosmicznie drogie. Kable sam możesz dosztukować, ja kable pociągnąłem tak jak fabrycznie lecą i potrzebowałem ok 5 m. Kable podpinasz do skrzynki z przekażnikami w komorze silnika. To jest biała kostka nie pamiętam jakie dokładnie piny potem mogę sprawdzić i napisać. Nie zapomnij o masie. Mnie przeciągnięcie kabli i podpięcie zajęło parę minut a efekt lali z halogenami wspaniały :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszsta Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Dzieki Wielkie:) szukam caly czas na złomach i lipa w lewym nie mam gniazda na zarówke;/ i mam halogeny z Valeo. a kable co do halogenu sa obciete;/ fioletowy i podajrze zielony.;/ a calosc to wiesz okolo 100zl. Dlatego mam prosbe jesli masz tam jakis złom i stoi meganka to bys mi zoabczył czy jest cala instalacja i ile za to chca i dał bys mi znac najwyzej bym moze kupil :) dzieki wielkie. a i pytanie nie masz moze mechanizmu zamka w klapie z tyłu do sprzedania?? złamał mi sie jeden zabek na zebatce i nie otwiera sie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralph37 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 U mnie też jest z takimi pierdołami ciężko, mam jeden sklep który zajmuje się tylko francuzami to na dniach się przedreptam. U siebie zrobiłem tak,że kupiłem w motoryzacyjnym zwukłe kostki i trochę je poprzycinałem by weszły orginalne złącza zaizolowałem taśmą izolacyjną i od 6 miesięcy działa :) Z tego co pamiętam fioletowy to masa. Poszukaj na alledrogo - po założeniu halogenów u siebie znalazłem na allegro wiązke za ok 100 zł. Co do zamka to nie mam ale też się spytam czy mają i ile za to chcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeid Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ja właśnie dogadałem się z gościem z allegro i za 270 sprzeda mi 2 halogeny, całą instalacje i przełącznik zespolony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszsta Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Spoko:) dzieki Wielkie:) Bede Działał:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralph37 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zeid 270 to świetna cena jak za komplet. Sprawdż tylko czy przekażnik jest od megi ja kupiłem od scenica i się okazało,że ta kostka jest nieco większa i nie można założyć górnego plastiku na kolumnie kierowniczej. Możesz napisać jak pociągnąłeś przewody do podświetlania nóg w swojej megi?? tomaszata niestety koleś sprzeda gniazdo wraz z resztą halogenu, wtyczek i wtyczek też nie ma, może coś w połowie miesiąca będzie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeid Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=11497&start=40 Tu wszystko opisałem, a co do przekaźnika to powinien pasować bo całość pochodzi z Meganki Kombi 2000. Jak byś chciał zobaczyć na żywo to zapraszam na piątkowe spotkanie :) http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=16374 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralph37 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Dzięki na linka, łatwy montaż a i fajnie wyglądający i przydatny patent. Co do zlotu to jeżeli w pracy nie utknę to chętnie przyjadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 w załączeniu schemacik halogeny.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeid Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Podłączyłem sobie dziś halogenki. W Megane I phII wystarczy wymienić przełącznik zespolony i pociągnąć przewody od halogenów do czarnej koski w skrzynce bezpieczników (czarny i pomarańczowo fioletowy przewód) i wszystko działa jak w oryginale. Oto efekt: Jeżeli będą chętni to mogę zrobić manual do montażu halogenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Jeżeli będą chętni to mogę zrobić manual do montażu halogenów. To jeszcze nie zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Ja jestem chętny, bo z chęcia bym sobie halogenki założył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeid Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Instrukcja zrobiona, wyślę ją jeszcze adminowi aby wrzucił do downloadu. Podziękowania dla Ralph37 za wskazówki przy podłączaniu http://www.mm.pl/~zeid/Instalacja_halogenow.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Taka mała uwaga! W Scenicu, nie potrzeba zdejmować kierownicy, wystarczy zdjąć obudowę. Potem chyba jedną lub dwie śrubki i można wyjąć manetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi