Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jazda z odkręconym korkiem wlewu oleju :( Bę

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,kurcze,dziś pokazywałem teściowi autko,silnik itp.Odkręciłem wlew oleju by sprawdzić bagnet,nagle teściu mnie zagadał,odszedłem od swojego auta,pózniej po kilku minutach zamknąłem maskę i ruszyłem.Korek od wlewu oleju tylko był nasadzony,nie przykręcony.Zrobiłem tak ok 30km.Coś mnie nurtowało,otworzyłem maskę w garażu i widzę brudny silnik z oleju :) W sumie niewiele ale troszkę pobrudzony.Na liczniku pisze olej OK,na bagnecie też widać,że zbyt dużo oleju nie ubyło(widocznie maska ładnie dociskała korek)

Czy mam się czegoś obawiać?Czy coś mogło się stać?Niedługo jadę nad morze ok 800km w 1 stronę i nie wiem...Mam się czegoś obawiać,coś teraz muszę sprawdzić,przeczyścić?

Proszę o poradę bo troszkę jestem przestraszony :)

Dzięki za poradę i pozdrawiam.

wicher123, dzięki temu że korek był nasadzony, na pewno zmniejszył wyciek oleju, ubyć go pewnie dużo nie ubyło, ale na wszelki wypadek może dokupić np. 1l oleju i dolać trochę by mieć pewność że olej jest. A najlepiej olej sprawdź jutro jak samochód będzie zimny bo teraz ścianki wlewu i bagnet są upaprane i bardzo nie sprawdzisz , a jutro gdy ścieknie dopiero ocenisz czy jest w normie czy nie. :)

Nic poważnego się nie stało. Ważne czy olej nie zalał np. alternatora? Śpij spokojnie.

Jutro w razie czego możesz dolać trochę oleju. Dziś najlepiej jak byś autkiem nie jeździł żeby dokładnie olej ściekł, a jutro rano spokojnie ocenisz sytuacje. Pozdrawiam na pewno będzie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!