Stachu Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Cześć :) Jestem nowym użytkownikiem forum, więc wszystkich witam :) Postanowiłem się zarejestrować na tym forum, ponieważ mam problem z samochodem - Megane I 99'. Centralny zamek nie zamyka pokrywy bagażnika (hatchback). Po naciśnięciu przycisku na pilocie drzwi się zamykają, a w okolicach bagażnika nie słychać żadnego odgłosu. Po przeczytaniu kilku wątków domyślam się, że problem tkwi w przerwanych kablach, bądź w braku napięcia, jednak nie wiem gdzie i jak to sprawdzić. Czy muszę zdjąć plastik na pokrywie bagażnika? Pozdrawiam, Stachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 U mnie siłownik działa w jedną stronę, a w drugą staje w połowie i nie ruszy ani w tą ani w drugą. Siłownik do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Stachu, na pewno musisz się dostać do siłownika, czyli trzeba zdjąć tapicerkę pokrywy bagażnika i tam powinieneś już zobaczyć. O ile dobrze pamiętam to na forum były nawet zdjęcia, ktoś już to naprawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Zdejmij plastik i zobacz czy do siłownika dochodzi napięcie. Może siłownik padł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi