wbk07 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 witam ! w sprawie calego car audio jestem zielony:( i mam pytanie bo kupilem skrzynie jbl gto 1260 br i do tego wzmacniacz carpower 350w moim pytaniem jest czy moge ten sprzet podlaczyc do klasycznego kaseciaka philipsa ktory jest montowany w meganach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danishow Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Możesz podłączyć nawet do odtwarzacza MP3 a nawet do każdego telefonu komórkowego... ;-) Potrzebne jest ci jedynie wyjście audio lub drobne urządzonko za 30 zł które taki sygnał "stworzy"... Starajmy się nieco dbać o kulturę pisma. Czaku89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wbk07 Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 No wlasnie wyjscie audio a z tego co ja widzę w tym radiu jest tam jedynie jedna wolna kostka i nie wiem czy to to? :-( Starajmy się nieco dbać o kulturę pisma. PS Postaraj się poprawić swoje pozostałe posty. Czaku89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danishow Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 W każdym seryjnym radiu Renault masz przynajmniej 4 wyjścia na głośniki. Istnieje również urządzenie jak pisałem wyżej, które umieszczasz na dwóch wyjściach (ja użyłem 2 przednich). To urządzonko ma wymiary ok. 10x5x2cm i kupisz je chyba w każdym sklepie z CarAudio np.: MediaMarkt czy NORAUTO. Sposób podłączenia: - musisz znaleźć dwa przednie kanały (4 kable z 8) - przecinasz je i wstawiasz ów urządzenie pomiędzy (ma ono 4 wejścia i 4 wyjścia) - w urządzeniu są jeszcze dwa wyjścia Audio (Chinch) które łączysz ze wzmacniaczem - to wszystko (opis podłączenia znajdziesz również w pudelku) A jeżeli chodzi o tą drugą kostkę to jest ona przeznaczona do czegoś innego np.: zmieniarka, sterowanie lub wyświetlacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einstein1990 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 ..ja jestem w tej samej sytuacji co kolega .. mianowicie mam tylko 2 pytania co do tego adaptera...czy do jego koncowek moge podpiac wzmacniacz o dowolnej mocy np od 450 WAT i wiecej? Bo z tego co wyczytalem z innych forum uzywajac tego adaptera nie traci sie jakosci dzwieku,poniewaz tym zajmuje sie wzmacniacz... czy to prawda? Prosilbym jesli mozna o odpowiedz. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danishow Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Adapter służy, a raczej daje mozliwość podłączenia innego urządzenia które do prawidłowego działania potrzebuje wtyków "Chinch". A co Ty z tymi wtykami zrobisz to już Twoja sprawa, możesz nawet podpiąć wzmacniacz dający 10000 Watt mocy - to zależy od Ciebie... Pozdrawiam... P.S. Adapter nie zakłuca ani nie zmienia jakości dzięku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi