radziok Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Radzil bym wstawi jeszcze jakas skromna zabudowe ,zeby przypadkiem wody nie zassal.jedna wieksza kaluza i cala komore masz od wewnatrz zachlapana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 lewy prosze o to fotka Z daleka nieźle to wygląda. Troszke farba tylko odpada. To tzw. flexrura. Kiedyś (na innym forum) była mania robienia z tego chwytów powietrza. Powstawało takie dynamiczne doładowanie. Rura do puszki filtra mocowana była jak u Ciebie a drugi koniec wycelowany w kierunku jazdy. Trzeba było tylko znaleźć miejsce w zderzaku na tak duży otwór. Im szybciej się jechało tym większe ciśnienie przed pprzepustnicą sie uzyskiwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adahoo69 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Lewy a mozesz mi powiedziec na jakim forum to bylo jesli pamietasz (jakies namiary albo cóś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 www.centomania.pl Wtedy jednak to było inne forum wchodzące w skaład strony Wszystko o... Wiele osób przerobiło tak dolot. Ja też. Testy niestety trwały krótko, bo założyłem LPG Igen, a ta jak wiadomo nie toleruje dmuchania w dolot Niemniej jednak efekt pojawiał się od ok. 80km/h W zasadzie wynalazek nie jest czymś strasznie nowym. Np. oglądając wyscigi na 1/4 mili często widzi się w samochodzie wymontowaną jedną przednią lampę. Zamiast niej, jest chwyt powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świerzak Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 wszytsko fajnie dzwięki i hałasy wygląd super ale co z minusami mowa tylko o plusach.ja osobiście przymieżałem sie do stożka i silikonowej rury dolotowej ale po opinij kumpla który fakt faktem ma BMW odradził. powiedział że stożek przyjmuje więcej powietrza co przekłada sie na większą ilość syfów które wpadają do kompry spalania. efektem końcowym było czyszczenie kolektora i jednoczesny powtór do ustawień fabrycznych (filtr powietrza). co Wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Interesuje mnie zamontowanie filtra stozkowego w megane 1,6 K7M. Zakladal ktos? Jakie maja byc dlugosci rur aby pojemnosc ukladu byla odpowiednia? czy stozki za 30,40 zl sa godne zaiteresowania? Jak taki dolot bedzie wspolpracowal z instalacja gazowa? Wiem ze na forum sa znawcy takich tematow i z gory dziekuje za pomoc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Tak więc ja ponawiam prośbę kolegi wyżej o jakieś info osoby która sprzedaje te doloty przygotowane pod auto i silnik. Jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 MARCO_J, do gazu to ja bym sie w stozek nie bawil, bo moze Ci gasnac samochod (jak za duzo powietrza dostanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 zgadzam sie ze moze gasnac, a jezeli chodzi o cene to ja mam filtr za 200zł i skrzydel mi nie dodal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Dokladnie, martwicie sie wyliczaniem pojemnosci ukladu (ja zachowalem mniej wiecej taka jak w serii) filtrami za 200zł i tego typu rzeczami... Trzeba sobie odpowiedziec na pytanie, po co zakladamy filtr. Jesli dla dzwieku/wygladu to nie potrzebne jakies super wyliczenia (oczywiscie bez przesady, bo mozna zdusic silnik), a jesli dla mocy/momentu to mozemy sobie od razu odpuscic, bo nawet najlepszy filtr i najlepiej obliczona pojemnosc ukladu NIC nie da, jesli będzie jedyna modyfikacja w silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMCKP Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 to ja robiłem te doloty na forum meganecoupe ale ostatnio jakoś nie mam na to czasu Ziolo co do twojego silnika , to jest problem , ze znaleziem optymalnego mocowania rury dolotowe prawie u kazdego sprawdzone na hamownii i z efektem na plus u jednych większe u innych mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Ja u siebie włożyłem stożek od tak.. żeby ładniej pod maską było, a i przynajmniej tak powyżej 3 tyś obrotów fajnie słychać zasysane powietrze :P Rurę kupiłem o średnicy 77mm a dł... hm.. nie pamiętam.. :P ale jest akurat :P stożek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Interesuje mnie zamontowanie filtra stozkowego w megane 1,6 K7M. Zakladal ktos? Jakie maja byc dlugosci rur aby pojemnosc ukladu byla odpowiednia? czy stozki za 30,40 zl sa godne zaiteresowania? Jak taki dolot bedzie wspolpracowal z instalacja gazowa?Wiem ze na forum sa znawcy takich tematow i z gory dziekuje za pomoc;) Zdecydowanie odradzam zakładanie stożka do tego silnika i jeszcze z gazem.Gasł mi na kazdym skrzyzowaniu jak był zimny miałem ciagle kłopoty z gazem palil dużo wiecej (bo musiał w koncu jakoś wyrównać ilość powietrza z gazem) były problemy z wolnymi obrotami itp musiałem założyć ponownie zwykła obudowe i teraz jest juz OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqwara Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 ja ma pytanie jest gdzieś do kupienia zestaw cały z rurą i stożkiem i czy może jest jakiś warsztat co instaluje takie coś w okolicach lub w samym krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 no nareszcie uporałem się z doprowadzeniem zimnego powietrza do stożka. nie wygląda to może zbyt estetycznie, ale napewno spełnie swoje zadanie. wczoraj jak wróciłem do domciu, i zaraz po zgaszeniu silnika sprawdziłem stożek to był zimniutki jak z lodóweczki w sumie to najmniej przekonany jestem do do seryjnego miejsca nawiewu, gdyż przeceż leci z tamtąd ciepłe powietrze od chłodnicy..no ale.. dlatego zrobiłem 2 dodatkowe miejsca. Koszt to 20zł rura 80cm średnicy i pocięte dłonie, gdż robiłem to bez rękawiczek ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi