MARCO_J Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 A ja sprobuje drazyc jeszcze temat stozka przy instalacji gazowej do gazu to ja bym sie w stozek nie bawil, bo moze Ci gasnac samochod (jak za duzo powietrza dostanie). A co gdyby zamontowac Blosa? Przy tym urządzonku podobno stozek nie przeszkadza , nawet pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 powiem Ci tak jeśli chodzi o blosa, kumple którzy zakładają go w sierrach 2.0 dohc chwalą to sobie. faktycznie w momencie gdy jest blos osiągi są takie jak na PB a nie którzy twierdzzą że nawet lepsze. Jedyny problrm jeśli chodzi o blosa to wystrojenie go. jak chcesz mogę podesłać Ci link do tematu o blosie z forum klubu do którego należę. jest tam sporo przydatnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMCKP Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Torek a ja mam do Ciebie takie pytanie zrobiłeś mocowanie stożka do seryjnej puchy filtra , a filtr seryjny wyjąłeś czy masz podwójnie filtrowane powietrze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Torek pewnie zrobił tak jak ja. Czyli mocowanie do seryjnej puchy, a ze starego filtra zostaje tylko gumowa ramka, bo inaczej sie nie da szczelnie puszki skrecici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Dokładnie tak jak pisze Easy. najpierw jeździłem bez tego uszczelnienia.. ale mój mechanik powiedział że w takim układzie daje jeszcze pół roku życia silniczkowi. Więc od razu skoczyłem do norauto, poprosiłem o stary filtr, wyciąłem co trzeba i jest git. [ Dodano: 2008-05-24, 20:00 ] http://pl.youtube.com/watch?v=I6VRmvglHIU to jest link do filmiku z pracą stożka.. niestety słabiutko słychać to gwizdanie w realu jest to o wiele bardziej słyszalne. (lepiej słuchać głośniej żeby było słychać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys16V Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 A ja sprobuje drazyc jeszcze temat stozka przy instalacji gazowejdo gazu to ja bym sie w stozek nie bawil, bo moze Ci gasnac samochod (jak za duzo powietrza dostanie). A co gdyby zamontowac Blosa? Przy tym urządzonku podobno stozek nie przeszkadza , nawet pomaga w R19 16v miałem stożek przy gazie z mieszalnikiem i nie było problemu, zresztą w zeszłym roku zakładałem kumplowi w megi 1,6 8v na gazie (też z mieszalnikiem) i nie ma problemu, a efekt hmmm akustyczny i lepsze samopoczucie właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 to jest link do filmiku z pracą stożka.. U mnie na 3 biegu tylko 120 A no i ja bym tak nie targal na niedogrzanym silniku :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KriSSo Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 niestety słabiutko słychać to gwizdanie w realu jest to o wiele bardziej słyszalne. Ale i tak kiepsko i nic się nie poradzi, bo taka jest budowa kolektora ssącego. W Clio III i Megi II zmienili kolektor w 1.6 i TO !! rzeczywiście gada. Może mała próbka ? Masz, posłuchaj. W ogóle nie ma porównania. I nie chodzi tu o głośnośc nagrania filmiku, tylko o barwę i warkot. To pięknie warczy, u Ciebie - buczy i nic na to nie poradzisz. Oczywiście, nie ma się co przejmowac, po prostu tak już jest. CLIO III na K&N'ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 co to to wiem, dlatego też mówiłem że tutaj "tylko" buczy. Takiego warkotu nie ma.. ale że niby co, faktycznie to tylko zasługa kolektora ssącego w clio III? ? ? Easy, spokojnie.. to tylko na cele pokazowe... jasne że nrmalnie nie brykam tak, ale żeby nie było.. że od razu po odpaleniu tak ją katowałem.. przejechałem ponad kilometr wcześniej. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KriSSo Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 ale że niby co, faktycznie to tylko zasługa kolektora ssącego w clio III? ? ? No tak, przecież dźwięk dolotu warunkuje kolektor ssący - jego geometria, budowa, a nie stożek. Stożek to tylko kawałek filtra. Skarpetę byś założył i będzie identyko. Brzmienie daje dolot pozbawiony tłumika w postaci puszki, a nie filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 oki ale czy to są urządzenia typi plug and play?? czy jakieś kombinacje trza robić, np zmieniać coś w kompie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Hej witam ma ktos moze pojecie jaka jest zasada dobierania stozka do silnika??i jaka jest dlugosc rury (woze sie scenicem I z motorem 2.0)czy to dziala mniej wiecej jak WinISD czyli wpisuje wszystkie parametry w program a on mi liczy??moze glupie pytane ale na rynku jest tyle dostepnych rodzajow stozkow ze o h.. jak wszedlem do sklepu tuningweg to same filtry byly na calej sciane no i zglupialem i wyszedlem z niczym :-|thx za info.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Czy ktos wie jak i czy w ogole sie da zamontowac stozek do silnika 1.4 8v E7j?? ew wie gdzie takie cos mozna zrobic;) Bo jedyne co znalazlem to filtr K&N w miejsce seryjnego , czy takie cos bedzie mialo sens?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Zależy jakie E7J. U Ciebie może być E7J 626. W tym to raczej ciężko będzie. Tak więc potrzebne są konkrety, bo E7J jest bardzo wiele rodzajów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Ojinau, dedykowanego zestawu raczej nie kupisz. Musisz kombinować na własną rękę z dolotem jak już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi