Mariobig Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Witam mam problem z moją megi (96 r 1,6 benzyna 55kW) jak jest zimna pali jak mażenie po przejechaniu parunastu km przestaje palić na 2 gary ??? wymieniłem świece i sprawdziłem kable wysokiego a problem pozostał , zresetowałem też kompa i qr.... nic nie pomogło :-x Miał ktoś jż taki problem ???? jeśli tak to co było przyczyną , mam swoją megi dopiero półtora roku i jak na razie to jej taki pierwszy numer :-( Kolego popracuj nad ortografią albo zainstaluj sobie firefoxa on pakazuje błędy Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Kiedyś miałem podobny problem w maluchu. Gdy był zimny palił idealnie. po nagrzaniu było gorzej i w końcu gasł. Winna była cewka zapłonowa. Po nagrzaniu się robiła przerwę lub zwarcie na uzwojeniach. Pomogła wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferus Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Sprawdź cewki. Pewnie jedna Ci pada. U mnie tak sie działo i po wymianie cewki wszystko O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bblack Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Miałem dokładnie taką samą sytuację mając megankę. Sił wystarczało na pierwsze 12-14 km, później kulała strasznie. Wymiana cewek uleczyła auto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariobig Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Witam wymieniłem cewke ( uzywana 40 pln ) i pomogło autko śmiga jak mażenie , dzieki za rady Kolego popracuj nad ortografią albo zainstaluj sobie firefoxa on pakazuje błędy ;) ;) ;) Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi