robo12121 Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Witam jestem nowy na tym forum szukalem i jakos nie znalazlem tego co chce i sie zapytam bo sam niewiem posiadam meganke z 98r 1.9D i chcialbym sie dowiedziec czy da sie do niego dolaczyc turbinke czy jestm to nie mozliwe i ile gdzies taki zabieg + czesci moglo by kosztowac ?? z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 taki zabieg nazywa się nie rób jaj a jak chcesz mieć szybsze auto to sprzedaj to i kup coś nowego - no offense :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 taniej wyjdzie zmienić auto bo skrajnie dołożysz więcej niż jego wartość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Moze zamiast pouczac lepiej odpowiedzcie na pytanie, a kolega sam stwierdzi czy warto czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash75 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 uturbienie kosztuje 7-10tys zl. zależy od firmy i od części. czy to sie opłaca...? hmmm zdecyduj sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 a ja mam takie pytanie , czy jest jakas róznica w turbinie w takich silnikach 1.9 dti i 1.9 dci , czym one sie róznią . I jeszcze jedno gdzie moge znalezc oznaczenie typu silnika ( chodzi mi o ten symbol z liter i cyfr ) ... cos czuje że mi padła turbinka i sie rozgladam od kilku dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Oznaczenie w książce serwisowej dci to common reail http://pl.wikipedia.org/wiki/Common_rail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash75 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Symbol silnika masz w książce serwisowej i karcie pojazdu, a co do turbiny to musisz podać rok auta. Zresztą tu masz link sprawdz sobie http://www.techmot.pl/lang-pl/nowe-turbosp...88-renault.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneFORCE Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 moim zdaniem najtańsza opcją będzie swap silnika a nie dokładanie turbo, podobny temat wielokrotnie przerabialiśmy w 1.9SDI....można się bawić w uturbianie ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 A takie pytanko. Dlaczego uturbianie silnika jest takie drogie? 7tys. Ja doliczyłem się prawie 3 tys. Robocizna drugie tyle czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Czesci + robpcizna + wysterowanie tego Pewnie szlo by taniej, ale kazdy chce zarobic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash75 Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Turbina, ic, wtryski, kolektor, flansza, orurowanie, program+strojenie no i robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 nieliczyłem wysterowania. To i tak wyszło ok3-3,5tys wkładając niektóre używane części. A gdybym chciał to zrobić samemu. Nie mam na myśli sterowania czy spawania kolektora ale zmontowanie i podłaczenie tego wszystko do silnika. Będąc sprawnym manualnie chyba nie będzie ogromnego problemu. Co w przypadku samo monatrzu moze pójść nie tak? Pytam, bo się bardzo zainteresowałem tematem ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneFORCE Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Są ludzie którzy sobie potrafia turbo założyć i potem mozna to auto bez problemu wystroić jest jednak spora grupa użytkowników którym tylko się wydaje ze coś potrafią a potem wielkie rozczarowanie wychodzi jak auta nie można ogarnąć(wystroić) dodatkowym problemem jest awaryjność takich układów, 80% takich aut nie nadaje sie do jazdy w trase - zbyt duże prawdopodobieństwo ze coś się wysypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi