jesper22 Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 od jakiegoś czasu, podczas jazdy, szczególnie przy przyspieszaniu, zaczyna mi smierdzic paliwem w srodku, przy jezdzie na LPG takie problemu nie ma zeby spaliny gazu dostawaly sie do wnetrza. Czy ktos mi moze poradzic co to jest??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Bo na LPG spaliny nie śmierdzą jak spaliny po benzynce. Czy śmierdzi Ci w domu spalany gaz w kuchni ??? A co do smrodu w samochodzie na benzynie - to masz jakieś przedmuchy (dziurkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Jesper sprawdź szczelność wydechu a zaraz po tym szczelność zamykania sie bagażnika względnie uszczelnienia wokół lamp. To nie żart, nieszczelności klapy bagażnika często przepuszczają zawirowane powietrze ("wracające") zawierające spaliny. Po za tym jak tam katalizator ? Istnieje jeszcze czy wydłubany ? Czy śmierdzi tylko jak auto zimne ? To normalny objaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 u mnie smierdzi delikatnie jak się rozgrzeje autko ale ewidentnie z nawiewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 u mnie smierdzi delikatnie jak się rozgrzeje autko ale ewidentnie z nawiewu pewnie śmierdzi olej który dostał się na silnik - przy poceniu się przewodów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 nie poprostu jebn....a uszczelka pod głowicą i olej kapie na kolektor wydechowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 jesper22, sprawdz przwody paliwowe. Podobna sytuacje mialem w starszym Tipo, smierdzialo paliwem tylko przy jezdzie na benzynie. Okazalo sie, ze zmurszale byly przewody doprowadzajace i odprowadzajace paliwo do zbiornika. A, że pompka paliwa wylacza sie po przelaczeniu na LPG więc w czasie jazdy czuc nie bylo. Po otwarciu maski zadnego sladu tez nie bylo, bo po kapnieciu na kolektor, paliwo od razu odparowywalo, stad mocny zapach we wnetrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xelvis Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 dokładnie tak jak napisał endi85 uszczelka pod głowicą u mnie est to samo i właśnie się przymierzam do jej wumiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus661 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 A mnie śmierdzi tylko przy otwartych oknach, jak są zamknięte jest wszystko OK. Mechanik powiedział że wydech jest czysty, silnik też czysty żadnych wycieków, miał ktoś taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi