mpDante Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Chciałbym zrobić coś takiego, żeby na wyświetlaczu w zegarach nie pokazywały się informacje z radia. Wiem, że jest żółta kostka odpowiadająca za działanie wyświetlaczy, ale obu na raz (czyli też tego od nawigacji), ma ona chyba 6 pinów, więc może odpięcie któregoś z nich spowoduje "utratę" wspomnianego wyświetlacza? Ewentualnie może w ASO będą w stanie to wyłączyć? Będę zakładał dodatkowe radio, a Carminat "musi" zostać ze względu na funkcję nawigacji i kolorowych wyświetlacz w konsoli. Sterowanie pilotem do nowego radia już sobie załatwiam, ale irytuje mnie to, że jak navi będzie działać, to będę zmuszony do "oglądania" informacji z tunera radiowego w liczniku :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Tak, żółta wtyczka jest odpowiedzialna za przekazywanie informacji z radia. Nie wiem, czy przypadkiem też nie jest odpowiedzialna za zdalne sterowanie radiem z kierownicy. Radio powinno mieć takie złącza Lub też takie W zależności, czy masz radio Update List, czy Tuner List. Spróbuj odłączyć tą wtyczkę i zaobserwować, jak się zachowuje, nie powinno nic złego się stać Obrazki zaczerpnięte z http://tlcdcemu.sourceforge.net/hardware.html Do poczytania na te tematy polecam też między innymi http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24...ble/rendisp.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpDante Opublikowano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Mam Carminat Navigation Informee 2 i z tego co sprawdzałem to po żółtej kostce idzie sterowanie na wyświetlacze. Chodzi mi o to, żeby wyłączyć ten w zegarach i zastanawiam się, czy odłączanie pinów w żółtej kostce pomoże... Całkowite wypięcie kostki sprawia, że wyświetlacz od nawigacji nie reaguje, mimo, że jest podłączony dodatkowym kablem. Sterowanie pilota jest w czarnej kostce (zaznaczonej na zdjęciu), bo po jej odpięciu pilot przy kierownicy nie działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi