macios6 Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Witam otóż mam problem.Ostatnio wymieniłem linkę sprzęgła na nową(mechanik zalecał wymienić bo gdy auto się nagrzało skrzypiało podczas naciskania sprzęgła) otóz wymieniłem owa linke na nowa a problem znów się pojawia...Auto nawet gdy jest zimne i naciska się pedał sprzęgła słychać skrzyp dochodzący z sprzęgła/skrzyni biegów w okolicach łapy sprzęgła... Smarowałem już wd40 i pędzelkiem olejem...Jednakże to nic nie pomogło... Dzisiaj stawiłem sie do mechanika a ten mi mówi...Że niby całe sprzęgło jest do wymiany... Bez przesady...Skoro na starej lince mniej skrzypiało to dlaczego teraz na nowej bardziej skrzypi? Chciałbym naprawić ten problem bo naprawde dla mnie to jest niewygodne tak więc powiedzcie jakie rady by coś z tym zdziałać? :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 wlej olej do osłony linki i powinno byc ok, ja mialem tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 To nic nie da. Skrzypi sama dźwignia w skrzyni. Ta do której przyczepiona jest linka. Trzeba odsłonić gumową uszczelkę tej dźwigni na skrzyni biegów i przesmarować smarem w spreju dźwignię i bolec, o który się zapiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macios6 Opublikowano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 o nic nie da. Skrzypi sama dźwignia w skrzyni. Ta do której przyczepiona jest linka. Trzeba odsłonić gumową uszczelkę tej dźwigni na skrzyni biegów i przesmarować smarem w spreju dźwignię i bolec, o który się zapiera Zrobiłem pomóc pomogło już nie skrzypi z tamtego miejsca ale jeszcze coś mi skrzypi a raczej wibruje jak naciskam pedał sprzęgłą (gdzie przesmarować?) troszeczke wyciąłem wygłuszenia gdzie idzie w kabinie linka ze sprzęgła bo linka się o to zapierdała.....tak więc gdzie przesmarować? A drugie pytanko strasznie ciężko chodzi mi pedał sprzęgła czego to może być objawa?Tylko niemówcie że sprzęgło siękończy bo nie ślizga mi sie itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Do wymiany masz najprawdopodobniej docisk, to jest powodem skrzypienia i oporów na pedale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macios6 Opublikowano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Hmmm a dostane sam docisk?Czy kompletne sprzęgło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Docisk jest niezależnym elementem, wiec dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macios6 Opublikowano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Jakim oznaczeniem się kierować przy szukaniu docisku?Silnikiem 2.0 IDE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi