kristov Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Witam co polecilibyscie do reni 96r 1,6 16V chodzi mi o amory do tylu bo jednego juz u mnie nie ma :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 kayaba gazówki albo bilsteiny jak lubisz trochę twardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristov Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 duzo ludzi poleca kayaba tylko nie wiem czy gazowe czy olejowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 tylko gazówki bierz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 do reni 96r 1,6 16V czy faktycznie montowano takie silniki w tym roczniku?Wydaje mi się, że 16V były od 99 roku. Co do tematu to mam KYB gazowe i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ja mam olejowe Recordy. Wcześniej miałem gazowe Delphi. Osobiście różnicy żadnej nie czuję. Delphi wylał sie po roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Odnosnie producentow, to chyba nie warto kupowac Delphi, u kumpla w temprze amorki Delphi wytrzymaly pol roku. Ja jeszcze amorkow w megane nie wymienialem ale w Tipo ojciec ma Sachs od ladnych paru lat, bardzo wytrzymale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigur Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 gazowki KAYABA albo SACHS... moim zdaniem lepiej wydac pare groszy wiecej i po prostu miec cos lepszego/trwalszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 JAk byłem u dwóch mechaników (jeden zmieniał przednie amory a drugi tylne), to zgodnie wieszali psy na dzisiejszych SACHSach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 W clio to ja bilsteiny co 3-4 miesiące wymieniałem na gwarancji, bo bilsteiny bardzo źle znoszą pracę pod kątem. Więc co pół roku miałem nowe amorki z tyłu za free Niestety w meganie z tyłu chyba podobnie rozwiązano ustawienie amortyzatora, z tym, że trochę bardziej pionowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro850 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Witam Polecam Kayaba; sachs! w sieci inter cars do nie dawna byla promocja (moze jeszcze jest) na sachsa 3lata gwarancji!!! to chyba o czyms swiadczy tato w MB ma kpl sachs i 3 lata i bez problemu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristov Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Slyszal ktos o takiej firmir Gabriel G-tech mialem "okazje" kupic je za 80zl 2 szt nowe ale nie wiedzialem zbytnio co to za firma i czy dobre sa i nie kupilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Amortyzatory to wydatek na parę lat więc nie warto na nich oszczędzać, bo od tego zależy też nasze bezpieczeństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Lewy, Sachsy objechali ? Zdziwiony jestem, no ale Delphi niby tez dobra marka a dziadostwo jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano07 Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 byłem sprawdzić tylne amory w moim aucie bo strasznie rzucało mi tył na nierównościach .miałem założone Monroe gazowe, prawy 20% sprawności,lewy 2 %,gościu w stacji diagnostycznej był w szoku.było na nich przejechane około 35 tyś km ,trochę ponad 2 lata użytkowania.Teraz założyłem olejowe Recordy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi