anda_7 Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Witam, bardzo proszę o pomoc. W moim Megane I rok 1999 1,9 dTi miga mi wyświetlacz pokazujący stację radiową i temperaturę bardzo słabym oświetleniem. Nie działa również wtedy sterowanie radia przy kierownicy. Zazwyczaj dzieje się tak rano, gdy odpalam samochód po nocy. Po kilkunastu minutach wyświetlacz zaczyna działać, natomiast zegar jest wyzerowany. W ciągu dnia, po kilku godzinach stania nie ma już tego problemu (wyświetlacz działa, ale zegar się zeruje). Co może być przyczyną? Jak można sobie z tym poradzić? Mam nadzieję, że to nic poważnego :-( Pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Posprawdzaj styki w kostce radia i przy wyświetlaczu. Żeby się do nich dostać musisz zdjąć górny parapet (śrubki pod maskownicami głośników). Pilot jest podłączony do wyświetlacza, a wyświetlacz dopiero do radia, także sprawdzaj po kolei. Musisz wpisywać rano kod do radia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anda_7 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Nie muszę wpisywać kodu, radio działa, jest tylko problem z wyświetlaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 No to tak jak wyżej napisałem, sprawdź styki na początek - to wiele nie kosztuje i zrobisz to sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anda_7 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Dzięki. To może rzeczywiście najpierw spróbuję tak jak mi radzisz, mam nadzieję, że się uda i zadziała. Ale chyba jednak sama nie będę się za to zabierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi