Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wasz szef w pracy

antonio

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mam takie pytanie. Jacy są wasi szefowie w pracy?? Mój to jest po prostu robot, zrób to zrób tamto i owamto :evil: o 16.59 mówi że jeszcze coś i po godzinach człowiek zostaje :-? . Jak w tej reklamie http://www.youtube.com/watch?v=aoLk9hoSlEI ja jestem tym gościem co pluje piłkami... Tylko nie mam odwagi, żeby sie oderwać i spokojnie zrelaksować. A jak u Was wygląda praca-szef?

u mnie podobnie (ostre szmacenie w białych rękawiczkach) ale tylko z osobami które mu na to pozwoliły. Ze mną mu niestety nie wyszło (ale do tego trzema znać prawo pracy dość dobrze i znać się w 101% na tym co wykonujesz, wtedy możesz tupnąć nogą, jeżeli jesteś wartościowy). Chciał zatem zaoferować kierownicze stanowisko (zadaniowy czas pracy i ile umowa nie stanowi inaczej) do tego stopnia , że otwarcie powiedział abym przyjeżdżał z domu na wezwanie. Odpowiedź była jedna "chyba Pan żartuje, dziękuje" i nadal jestem "specjalistą" ale o 16:00 zamykam drzwi. Priorytety się zmieniły, rodzina ważniejsza a ja od wyścigu szczurów się odcinam rękami i nogami. Jeżeli przeszkadza Ci ocena (niska jak widać) tego ile jesteś wart w pracy daj sobie z nią spokój. Nie warto. Wiem , że łatwo się mówi ale poszukaj.

dokładnie, 7:00 w pracy, 15:00 z pracy+/- 5-10 min

Zostać po godzinach? Nie ma sprawy, odrazu piszę nadgodziny.

Dzwonią z pracy, a ja nie odebrałem telefonu - zadzwonią jak im zależy. W końcu mam prywatny telefon, a nie służbowy. Szefowi zrzedła mian jak mu o tym powiedziałem :-> Jak się już dodzwonią i mam jechać do pracy, bo coś się zepsuło, to następnego dnia wypisuję nadgodziny.

W pracy robię wszystko na już, a czasami na wczoraj, lub przedwczoraj i zwykle jakoś się wyrabiam w 8-godz. Jak się za to samo weźmie szef to albo skopie, albo nie wiadomo o co chodzi, a i tak w końcu trafia do mnie :-?

Dobrze przynajmniej, że się liczy z moją opinia.

PS

Zastanawiam się czy jutro nie zapytać o podwyżkę?

Dzisiaj miałem gości z zagranicy i jak mnie zaczął przedstawiać to aż sam byłem zdziwiony, że tyle robię i na wszystkim się znam :shock:

Ja mam szefa, który wszystko wie i na wszystkim się zna, według jego mniemania oczywiście. Nie potrafi powiedzieć "NIE", "nie da się", "nie wiem", "nie znam się". Jest nieomylny i nie przyznaje się obłędów – tylko wciąż poucza. W każdej rozmowie się wymądrza i generalnie zmyśla jak już czegoś nie wie - przyznaję nieźle mu to wychodzi. Mało dopuszcza kogoś do głosu, a jak już się trafi gaduła większa od niego to po prostu olewa taką osobę. Bałaganiarz, syfiarz nie z tej ziemi. Tam gdzie stanie tam nas...a. Trzeba to omijać, przeskakiwać - chodzi mi o pozostawione rzeczy, narzędzia, towar oczywiście. Już nie sprzątam po nim. Jak obsługuje klientów to często robi się kolejka - wtedy twierdzi, że "dziś był ruch". Mi tam kolejki się nie robią <ok>. Nie uznaje czyjejś koncepcji, poprawia to co jest już ułożone lub wręcz przestawia gdzie indziej.

Ogólnie kobieta z jajami
to nie ciekawie masz Radek... raz widziałem taki program w tv.. tam też była taka kobieta z jajami.. coś na M...

powiem Wam tak, nie narzekajcie, możecie mieć gorzej. Coś na styl-> z deszczu pod rynnę.

Mój guru to swój chłop <ok> cały czas tłumaczy i tłumaczy, że wszyscy nie wiedzą o co w tym wszystkim się rozchodzi. Oczywiście zaprasza wszystkich co nie zrozumieli do siebie - bo wytłumaczy, tyle że kończy się to jeszcze gorzej niż poprzednio....woda z mózgu i tyle.

Wydaje mnóstwo zarządzeń i niejednokrotnie jedno zaprzecza drugiemu - nikt jednak nie chce narazić się wodzowi i kluczymy co by dobrze wyglądała nasza praca. Niemniej jednak jak napisał sergiu można trafić jeszcze gorzej więc głowa do góry i do roboty. :-/