feliks123 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Witam nie jest to nowy temat ale nie ma go na forum (długo szukałem ) mianowicie chciałem uzyskać informację od renomaniaków jak długo pali sie kontrolka świec żarowych scenic 1.9dci 2001r czy czas jest uzależniony od temperatury na zewnątrz?????wymieniłem świece żarowe (stare chempiony były padnięte) i czas palenie sie kontrolki jest zawsze taki sam ...... aha szukałem uporczywie miesca usadowienia przekażnika świec żarowych i nie zanalazłem jest prawdopodobnie w skrzynce obok aku tylko który ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Po pierwsze primo masz scenica I ph II po drugie czas świecenia się kontrolki wcale nie oznacza czasu grzania świec a tylko sygnalizuje po jakim czasie najlepiej uruchomić zimny silnik choć zapewne zauważyłeś ,że i zimny normalnie zapala, a po trzecie , maska w górę, otwórz do przekaźników niech ktoś przekręci zapłon a Ty nasłu[ciach] w którym usłyszysz charakterystyczne cyk . Ale według mnie przekaźnik jest ok A po czwarte w szukajce wpisz grzanie świec a Twoim oczom ukarze się jak ,że obszerne i wyczerpujące <znaleziono wyników> :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feliks123 Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Dzięki!!! mam dci 2001r (opis z boku jest błędny ) czytałem to co znalazłem w "szukaj"ale dalej nie wiem czy czas palenia kontrolki swiec zarowych moze byc rozny ???czy powinnien byc stały czyli trwający zawsze jednakową jednostkę czasu . seerdeczne pozdrowienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Nie, nie jest stały i zależy od temp. na zewnątrz. Im zimniej, tym silnik wolniej się nagrzewa a tym samym świece dłużej grzeją. Chyba jest to logiczne i oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feliks123 Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Tez tak mysle wiec jutro do elektryka dz sl pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi