djkubol Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Mam taki problem. mianowicicie nie dziala mi cenralny zamek mianowicie nie dziala cos z kluczyka chyba. Dioda swieci a dzwi sie nie zamykaja. Bezpiecznik jest chyba dobry bo jak zamykam dzwi kluczykiem to od razu zamykaja sie wszystkie dzwi. Weic?? Moze bateria?? Prosze o odpowiedz!!! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroslaw Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 bateria to chyba nie jak swieci dioda ... moze cos przy tym czujniku w podsufitce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djkubol Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 [Cięcie] Tak jest czujnik. Ale jak go sprawdzic Proszę nie cytować postu 1:1 jak odpowiadasz bezpośrednio pod nim - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitachi Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Witam podłacze sie do tematu. Otóz w mojej Megance mam centralny na podczerwien ale niestety nie dziala po nacisnieciu przycisku na kluczyku dioda na ulamek sekundy zaswieca sie i ganie tak ze chyba to nie bateria. Slyszalem tez ze moze to byc dioda co wysyla sygnal z kluczyka (ta wieksza) i sprawdzalem na kamerce i na czujniku podczerwieni i nic tak jak by nie wysylal zadnego sygnalu wiec czy to ta dioda padla czy ,moze bateria zaslaba ? Prosze o podpowiedzi z góry dzieki :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Jak masz dobry miernik to sprawdź co te bateryjki są warte. Posprawdzaj dokładnie lutowania na płytce. Może to tylko "zimny" lut. I dioda i baterie dość tanie są - kup i sprawdź. Kolejność wymiany zależy od ciebie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_PŃ Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ja to mam numer mam kluczyk do centralki z pilota a nie mam podczerwieni w aucie.Nie wiem co o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 U mnie występuje taki problem ale z jednym kluczykiem. Drugi działa. Ten pierwszy też działał i nagle przestał, po wymianie baterii. Też świeci dioda w pilocie a centralny zero reakcji. Możliwe że trzeba jakoś programować kluczyk, czy też problem z diodą albo elektroniką?? Co do czujnika to jak odpalasz auto. U mnie zabezpieczenie załącza się po kilkunastu minutach i jak nie zamknę auta z pilota i ponownie nie otworzę to nie odpalę??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airman Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 po wymianie baterii powinno wszystko działać - tak było u mnie ; instrukcja megane podaje jednak że po wymianie baterii trzeba kluczy "sparować" z centralką (nauczyć kodu) ; procedura kodowania kluczyka jest w forum lub instrukcji (też na forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 A u mnie jest tak, ze jak pod wieczor pada i jezdze autkiem to rano nie moge z podczerwieni otworzyc autka ani dezaktywowac immobilajzera i auto jest UNIERUCHOMIONE, kurde! Moze ktos wie co moglbym zrobic. Zdjalem ta oslone czujnika i jest okej (niezabrudzony, niezaparowany) - chcialem bez niej podczerwiena tworzyc i nic!, nie czuje jakiejs mega wilgoci przy lampkach w podsufitce. Wszystko przeczyscilem a tu lipa, jak autko postoi do poludnia i sie "osuszy" to mozna otwierac samochod normalnie i jechac po dezaktywacji immo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Jak zamknąć auto kiedy nie działa centralny (I PHII)? W drzwiach w okolicy zamków są takie plastikowe przekrętki, które można przekręcić kluczykiem i zatrzasnąć drzwi. Drzwi kierowcy zamknąć kluczykiem, a co z klapą bagażnika? Jak ją zamknąć? Czyżby inżynierowie zapomnieli o niej? Pytam profilaktycznie. Odpukać narazie działa, ale widziałem jak znajowa miotała się na parkingu przy fordzie fusion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 A nie ma zamka w klapie?, ja mam ale mam MiPI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Ja w kombi mam chyba atrape zamka :D Tzn wyglada jak samek, ale bembenek jest plastikowy :D Kluczyk mozna wlozyc, ale za chiny nie da sie przekrecic i wyglada jakby nigdy sie nie dalo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 to lekka wtopa, chyba pod względem zamków pIphI jest w lepszej pozycji (oczywiście nie chodzi o imo i kluczyk) tam wszystko można awaryjnie otworzyć bo są zamki a jak chodzi o wlew paliwa to awaryjna dźwignia...musze ją poszukać bo wrazie awarji może się przydać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Kurcze nie mam tego zamka w klapie. A jak jest u innych? No i co z klapką paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 jak obserwowałem różne megi to p1phII niema zamka w klapie bagażnika to właśnie przykuło moją uwage więc to chyba normalne...zobacz w instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi