janusz35 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 siostra chce zmienic samochód ( z CC sportinga jak ktos byłby zainteresowany to jest do sprzedania) Poniewaz drugie dzieciątko w drodze padłao na scenica co muslicie o tym: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10144205 lub http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=c9885218 ten drugi jest pwenie "do opłat" ale pewności nie mam bo jeszcze nie dzwoniłem A może ktoś wie o scenicu tak do ok.10tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Pierwszego rdza zaczęła już męczyć i to na poważnie, przy błotniku po otwarciu drzwi kierowcy. Poza tym chyba ok, ale ten próg trzeba robić już, o ile nie jest już za późno. Drugi bardziej mi się podoba. Mechanicznie to już phII, silnik 16 zaworowy itd. Ładny z zewnątrz, dobre wyposażenie. Z tyłu ma elektryczne szyby, więc przy małych dzieciach dobre rozwiązanie (można zablokować otwieranie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz35 Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Dzięki! Znalazłem jeszcze takiego, może sprzedający przyśle mi wiecej zdjeć na maila: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=780368868 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Z jednego zdjęcia trudno cokolwiek powiedzieć Zwieszenie 89% :shock: Nowe auta nie zawsze osiągają taki wynik. Mimo wszystko bym obejrzał tą 16-zaworówkę, miejscowość ta sama. Jeżeli auto ma być zagazowane to lepiej wybrać silnik 8 zaworowy bo instalka będzie tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 ten drugi - wymieniana kierownica, były czteroramienne - wymienione zegary, były z wersji przed liftem (takie jak w tym pierwszym) - wymieniony przedni zderzak, powinien być tak pomalowany jak tylny, a nie cały czarny - zastanawiam się dlaczego klapka paliwa jest taka "wpadnięta" - chyba coś było robione z maską, albo tak widać na zdjęciu, ale ma inny odcień - listy dachowe jakieś takie odstające, chyba były zdejmowane, po co? Ja bym oglądnął tego drugiego, mimo wszystko. Obawiam się jednak, że coś tam z przodem było robione. Mam dokładnie taki sam tylko ciemnoczerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 - wymieniana kierownica, były czteroramienne- wymienione zegary, były z wersji przed liftem (takie jak w tym pierwszym) P_r_z_e_m_o, jesteś pewien? To jest model przejściowy i w nim kierownica i liczniki już powinny być z phII? Ze zderzakiem dałem ciała, nie zauważyłem :roll: A listwy to chyba standard, u mnie też odstają i nawet w lato z nimi walczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz35 Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Ten z 1999- kierownica i zegary takie właśnie są-koleżanak z pracy na własnie 1999 i ma kierownicę i deske jak phII (nie na tylko zamykanego schowka"lodówki")- ale jest pweien minus to samochód od "handlarza" mimo wszystko mam pewne obawy. Natomiast ten z allegro-"krajowy" ale rok 1997 -jak zima popuści to bede ogladał w realu a na razie pogadam z gościem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 meganecoupe02, tak jestem pewien. W końcu ja mam przejściówkę Phi/PhII. Naszukałem się, jakie to auto i co ma w sobie. Więc wiem. Co do kierownicy i zegarów, bardzo nie będę się upierał. Mój jest z marca 99, ten może być z połowy roku, przed samym wprowadzeniem PhII i być może producent coś tam wykombinował. Widziałem natomiast w realu takie właśnie modele Kalenido i wszystkie miały 4-roramienną kierownicę. Zderzaki pomalowane w kolorze nadwozia. Z tyłu czarne są tylko te elementy pod światłami. Z przodu czarny jest tylko pas na wysokości tablicy rejestracyjnej. Sam środek wygląda dokładnie jak w moim, to samo wyposażenie. Proponuję sprawdzić początek VIN powinien być JA04 Ta wersja powinna mieć manualną klimę, wszystkie szyby elektryczne, 4 poduchy; kierowcy, pasażera i w każdym przednim siedzeniu, elektryczne i podgrzewane lusterka, silnik oczywiście 1,6/V16 (K4M700) 107KM, ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 4 poduchy; kierowcy, pasażera i w każdym przednim siedzeniu, wg przedniej szyby są 4 poduchy Kaleido ma jeszcze tapicerkę w kolorze nadwozia - cecha charakterystyczna. Tez nie będę się spierał o to auto bo z Renówkami nigdy nic nie wiadomo, a tu mamy do czynienia z przejściówką, więc tylko VIN nam pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allien18 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Jeżeli auto ma być zagazowane to lepiej wybrać silnik 8 zaworowy bo instalka będzie tańsza. i tu się nie zgodzę, sam mam 8V i muszę mieć sekwencję ponieważ mam silnik na wielopunktowym wtrysku paliwa... (koszt 2200-2500zł), przez to nie założyłem, nie wiem jaki rodzaj wtrysku jest w 1.6 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Do 1.6 wiele osób zakładało zwykłą instalkę i pomykają bez większych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 allien18, Miałem dokładnie identyczny silnik. Nie dość że wielopunkt, to jeszcze plastikowy kolektor. W 1.6 jest też wielopunkt, ale kolektor jest aluminiowy, dlatego ludzie pchają do tego silnika instalki jakie popadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 meganecoupe02, Pomykaja bez problemów na II generacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz35 Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=780368868 wczoraj ogladałem go na żywo- gość zarzeka się, że nie malowany nawet ja swoim mało wprawnym okiem rozpoznałem, ze tylna klapa i tylne błotniki na 100% były ponownie lakierowane (podłoga bagaznika ok, więc raczej nie był to duży dzwon) Ale za to lewe tylnie drzwi i błotnik tylny mocno przerysowane do gołej blachi i ładnie "zakonserwowane" rdzą-cytat:"teściona mi wjechała -nic nie robie zeby nie było ze malowane". Ale ogólnie nadwozie ujdzie jak na 1997r. Silnik: 1,6 90KM, 8 zaworów + instalacja gazowa tzw. IIgen. (z silniczkiem krokowym sterującym dawką gazu)- nie gasnie na wolnych. Ale silnik jest dość mocno (moim zdanie oraz "lekko spocony"( zdaniem sprzedającego) zlany olejem- mokra jest cała lewa strona (tam gdzie pasek rozrzadu) z przodu- olej ładnie spływa po bloku; z boku- zaolejona osłona rozrządu i z tyłu- zaolejony alternator i wszystko ponizej - gośc twierdzi ze nie ubywa oleju nawet 1mm (w co przy takim wycieku jest mało realne). Nie wiem czy to z uszczelni klawiatury, czy uszczelnienia rozrządu. Kolejna sprawa silnikowa to układ wydechowy - podobno uszczelka między kolektorem a rurą -ciężko powiedzieć, bo jest to osłonięte, może też być uszczelka pod kolektorem (co jest gorsze w naprawie bo wiadomo jak "łatwo " kreci się śruby od kolektora). Samochód ma coś koło 180kilka tys km ale mimo że jest krajowy nie ma ksiazki serwisowej. To tyle PS. Gośc rzeczywiście ma wydruk z diagnostyki i przyczepność koła przedniego lewego to 89% ale już prawego 67% (tył coś podobnie) rozwiazanie zagadki- gośc wazy jakieś na oko min. 120 kg i w czasie badanie siedział za kierownicą. Dlatego myślę że z takim obciążeniem nawet bez amortyzarorów same sprężyny pokazały by min. 60%. to tak na marginesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi