19Urban94 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Witam. Mam zapytanie czego używacie do pielęgnowania swoich renault.. (chodzi mi o płyny do mycia, woski..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1989k Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 normalny płyn z woskiem odrazu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 tak samo płyn z woskiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 21 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 A co daje wosk.? Bo ja narazie pastuje samochód autopoliturą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 głownie nadaje połysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 21 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 A chroni jakoś przed kwaśnym deszczem.? ;P Bo jak ja napastuje dokłądnie całe auto to jak po dwóch dniach jak jest kurz, błoto w okolicach kół to wystarczy ze przejade mokrą szmatką i jest ok.. Zabezpiecza też lakier, przed porysowaniem.. Niewspomne, że jest niezastąpiony jako płyn który dokładnie nabłyszcza szyby i usuwa smugi - tylko to trzeba robić nową szmatką..:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferus Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Ja używam mleczka z woskiem PRESTONE. Dla mnie super bo nie tylko dobrze woskuje ale zmywa kropki asfaltu a autko białe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 22 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 A używacie coś takiego jak czernidło do opon i zderzaków.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Czernidło użyłem 1 raz i przeklinałem sprawe bo to zabawa straszna zeby nie wyjechać na karoserie. Teraz używam sprayu do odświeżania plastików i naprawdę się sprawdza. Ładnie błyszczą i faktycznie wydobywa czerń choć nie czerni ich. Psikasz na plastik i rozprowadzasz gąbeczką. Ja mam pytanie czy ktoś z Was używa do samochodu srodku Amway Silicone Glaze ? Słyszałem od znajomego że jego qmpel używa i jest okrótnie zadowolony - nie trzeba polerować tylko przecierasz szmatką i po sprawie. Czynność tą powtarza raz na 2 miechy - generalnie zależy od deszczy jakie padają i jak szybko zmywają tą powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 ja czernidła używałem ale to strata czasu, efekt na 2 dni :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 22 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Ja uzywam dokładnie czegoś takiego.. Teraz kolega polecił zeby kapka oleju przejechać po listwach - ponoć działa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 tylko do felg http://www.k2.com.pl/index.php?option=com_...2&Itemid=66 + pędzel z niemetalową osłonką włosia i doczyścisz wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskinia Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Ja do woskowania używam Ice Sythecitc ( czy jakoś tak) Kupiłem w Norauto i nie było to tanie- chyba 45 zeta. Ale efekt na czarnym lakierze jest super- Ma fajny połysk i przede wszystkim zostaje na samochodzie przez wiele myć ( widzę po kroplach wody) Można mazać plastiki i też jest duża różnica. Bardzo łatwo się nakłada i szybko poleruje. Jedna wada jest taka, że odpada kolejne mycie przy pomocy samego karchera i tym podobnych- bez gąbki robi się mleko na lakierze. Polecam- środek bardzo wydajny, ale na jasnych lakierach efekt jest dużo mniej widoczny. Ale to raczej cecha jasnych kolorów Coś takiego http://allegro.pl/item777583841_turtle_wax...lka_gratis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 23 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Ja pastując całe auto pastą autopolitura i obserwując auto jak pada deszcz widze, że na dachu i masce są takie krople duże - fajnie to wygląda gdy u mnie na karoserii są duże krople a u innych plamy.. ;) EDIT: Ale na sezon 2010 będę musiał kupić coś innego.. Chyba bez sensu pastować auto co tydzień .. Potrzebuje cos w stylu 1 pastowanie - 5 myć.. Polecicie coś.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskinia Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Ale na sezon 2010 będę musiał kupić coś innego.. Chyba bez sensu pastować auto co tydzień .. Potrzebuje cos w stylu 1 pastowanie - 5 myć.. Polecicie coś.? To może wypróbuj to, o czym wcześniej pisałem. Spokojnie powinno wystarczyć na pięć myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi