Fazi Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Dostałem foto i druki ;) Czyli winny ;) Nie ma co kombinować trzeba zapłacić czarnuchą i tyle :evil: Szkoda, że działają od tyłu i to mnie wkurza. Przepraszam za określenie ale to metoda frajerska :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabsiu Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Fazi, ja bym spróbował jednak "odmowy" , bo to ze jest zdjecie to nic nie znaczy. po pierwsze musi być na nim widoczny kierowca, lub na innym z dowodów , ewentualnie zeznanie właściciela pojazdu. Popatrz tu: http://www.dziennikpolski24.pl/Artykul.100...31f8593f.0.html "Obecnie obowiązujące przepisy mówią o karaniu kierującego, co często jest trudne do ustalenia. Ponieważ za wykroczenie drogowe nie można karać kogoś, kto go nie popełnił (...)" Więc w Twoim przypadku jest to moim zdaniem proste ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Może kolega Fazi kombinować, ale małe szanse na wymiganie się, chyba że wcześnie zgłosił na policę, że nie dysponuje swoim samochodem, bo właśnie jakiś nieznany osobnik bez jego zgody go sobie "pożyczył". W sądzie to się skończy najprawdopodobnie grzywną kilka razy większą od mandatu + koszta sądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Może komuś się przyda ;) http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Dowiedz-...,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 cabsiu już Policja jest za cwana na takie numery. Prościej jest podstawić kogoś niż się migać. Szkoda zachodu noooo chyba, że mandat na 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooha Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Z autopsji, 2 razy miałem mandat zrobiony od tyłu przez straż miejską z Człuchowa ( przyszło w jednej kopercie ponieważ był odstęp tylko 2 dni!! ;) ) Była tam opcja że nie jestem w stanie wskazać sprawcy wykroczenia i przyjmuje mandat bez punktów karnych, z czego oczywiście skorzystałem ;) Potem zainwestowałem w CB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 grooha, ja miałem taką sytuację ale z przodu - zdjęcie wyszło niewyraźne, poza tym odebrałem je dwa miesiące po zrobieniu zdjęcia. Policjant po uprzednim sprawdzeniu zdjęcia na komputerze (poprawienie jakości itp) nie poznał kierowcy, ja oczywiście tez nie poznałem ;) Sam zasugerował mandat bez punktów, "za niewskazanie kierującego". Mandat przyjąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 pawelp2008 napisał/a:Nie musisz pamiętać komu pożyczyłeś auto Mylisz sie kolego, to jest OBOWIĄZEK !! (art. 78 ust. 4. ) jednak się nie myliłem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Widzę Panowie, że jak pociągniemy temat to WSZYSCY wyjdziemy z niego bardziej oświeceni ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Fazi, no właśnie po to między innymi jest forum i ten temat 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 ja tylko dopowiem tyle: jak kiedyś ściągał ze mnie mandat komornik (przyjąłem zasadę że nie płacę dopóki się nie uprą ;-) ) to powiedział: nie ma siły żeby pan nie zapłacił, ściągnąć z pana 400 zł to żaden problem bo ma pan w domu cokolwiek choćby telewizor. Poza tym mandat to grzywna i opcji że pan nie zapłaci nie ma, nawet jeśli napiszę że windykacja bezskuteczna to odeślą do ponownej... Tak więc kupi nie kupi... wróć: KUPI a targować warto :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi