Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Fotoradar

Fazi

Rekomendowane odpowiedzi

Mylisz sie kolego, to jest OBOWIĄZEK !! (art. 78 ust. 4. )

Jeżeli na art 78 ust 4 powołuje się SM

"..właściciel lub posiadacz pojazdu jest obowiązany wskazać na żądanie uprawnionego organu, komu powierzył pojazd do kierowania lub używania w oznaczonym czasie, chyba że pojazd został użyty wbrew jego woli i wiedzy przez nieznaną osobę, czemu nie mógł zapobiec."

to

Jak wynika z art.1 ust.1 oraz z art.6 ust.1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o strażach gminnych (Dz.U. z 1997r. Nr 123 poz.779 z późn.zm.), straż gminna (miejska) jest jednostką organizacyjną gminy, stanowiącą umundurowaną formację powołaną do ochrony porządku publicznego na jej terenie. W/w regulacja przesądza, że straż gminna (miejska) nie jest jakimkolwiek organem. Potwierdził to Wojewódzki Sąd Administracyjny w Lublinie w wyroku sygn. I SA/Lu 292/06 z dnia 13 września 2006r.

A jeżeli dotyczy Policji to jeżeli nie zostałeś pouczony o składaniu fałszywych zeznań to możesz kłamać do woli - nawet że to nie jest Twój samochód, ale jeżeli zostałeś pouczony to można próbować art. 183 § 1 kpk ale kiepsko to widzę ( bo to wykroczenie ).

Powiedz, że autem jeździsz ty i żona. NIe pamiętasz kto w tym dniu używal pojazdu. Auto posiada dwóch użtkowników, a mimo wszystko nie ma obowiazku prowadzenia rejestru, kto, gdzie i kiedy. Jeszcze mi sie nie zdarzyło aby przy firmowym aucie negowali te tłumaczenie. Ze dwa razy Prezes dostal mandat i po sprawie. Bez punktów. Jeśłi fotka zrobiona byl np. 2 miesiace temu to kto pamięta :-/

Tak czy inaczej, teraz straz miejska ma prawo do prowadzenia kontroli predkosci,

jezeli bedzie problem z "przyznaniem sie" to przekazuja policji, a ta zajmie sie reszta.

Sad moze orzekac co chce, SM ujawnila wykroczenie, przekazuje materialy, a policja karze ;)

Osobiscie uwazam, ze jak jest niski mandat to nie warto kombinowac.

Jeżeli zdjęcie jest z tyłu, a masz w rodzinie kogoś, kto mało jeździ (lub wcale), ma prawo jazdy i czyste konto punktowe, to można pozbyć się punktow i zgłosić jego jako sprawcę. Kogoś na pewno znajdziesz ;)

Vivaldi, jak się robi 70-80 tys.rocznie to jest niemożliwością się upilnować,żeby coś nie złapać :-/ Wariatem za kólkiem nie jestem ale nieraz stoją w takich miejscach i o takiej porze,że... :evil:

Fazi a dostałeś wezwanie jako obwiniony czy świadek... bo jeśli jako obwiniony to odsyłasz informacje pt. "odmawiam składania wyjaśnień i zeznań które mogą obciążyć Ciebie bądź Twoich bliskich"... i tu zaczyna sie zabawa.. jeśli wezwą Ciebie do SM, na policje czy sądu mówisz cały czas tą samą regułke, ja tak ze "SMieciuchami" wygrałem sprawe o parkowanie ;) ale musisz być jako obwiniony, w przypadku świadka niestety musisz sie zasłaniać niepamięcia

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 20 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!