waldec Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Witam , ja mam pytanie związane z problemem odbioru sygnału cb ,nadawanie jest ok sprawdzałem .Mianowicie powiedzmy że radio działa ale po chwili milknie zauważyłem że jak kilka razy gruszkę nacisnę to zaczyna działać ale na chwilkę nawet nie zdążę usłyszeć odp. radio Intek 150 plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek84 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 to już sprawa elektroniki, trzeba rozkręcić i zobaczyć czy nie ma zimnych lutów i czy wszystkie kondensatory dobre zwłaszcza te na ścieżce zasilającej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldec Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 aha czyli wkrętak do ręki i hejka do przodu, zobaczę co się da zrobić dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 skoro mówisz że jak ruszasz gruszką i jest zmiana to ja bym spróbował włożyć inną do gniazda do testu. Bez sprawnej gruszki też nic nie będziesz słyszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldec Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 no na razie rozebrałem gruszkę troszkę przeczyściłem styki na razie działa jutro jadę w dłuższą trasę to sprawdzę czy to coś dało ,bo do układów scalonych i tych innych gadżetów to ja nie mam sprawności manualnych (cierpliwości) ale dam znać jaki efekt czyszczenie dało [ Dodano: 2009-11-04, 21:43 ] Dojechałem na miejsce, radyjko wciągu 7 godz. jazdy tylko lub aż dwa razy zawiodło. Zostanie mi droga powrotu ale dam je chyba do sprawdzenia specom ,ale wychodzi na to co pisze lepper_pl że winę ponosi gruszka.Ale dopiero wracam w piątek więc muszę jeszcze ścierpieć niedogodności i być czujnym na drodze pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam, Ja bym stawiał na uszkodzony przewód bądź przycisk mikrofonu. Radio działa na tej zasadzie, że w momencie wciśnięcia nadawania odłącza głośnik, czyli prawidłowy odsłuch jest oczywiście tylko przy puszczonym przycisku nadawania i sprawnym styku "NC" mikrofonu. W skrócie aby był odsłuch prawidłowy dwa kabelki muszą być zwarte, czyli albo uszkodzony styk w przycisku albo przerwana żyła w przewodzie mikrofonu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi