martbex Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Zdemontowalem przedni zaglowek pasazera, bo przewozilem cos dlugieg i teraz za Chiny nie mogę go wsunac, Prawy pret wchodzi, ale lewy nie. Mial ktos przygode zwiazana z zaglówkiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek37 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Miałem to samo z włożeniem zagłówka w fotelu, są tam plastikowe tulejki które się przesuwają i blokują ,ja poradziłem sobie trochę WD 40 do środka i długi śrubokręt lub pręt i delikatnie ustawiałem tulejkę ale powiem ze mi to trochę zajęło czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil18_05 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 też z tym walczyłem ale nic na chama weź większy młotek a tak na poważnie trochę mi to zajęło ale jakoś wskoczył za którymś kolejnym razem. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom68 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Witam. Trochę odkopię temat, ale nie mogę sobie poradzić z zagłówkiem. Poprzedni właściciel nie mógł wsunąć więc uciął pręty. Jak włożyć teraz nowy zagłówek jeżeli wchodzi tylko na ok 10-15 cm, czy trzeba kombinować z np. śrubokrętami od góry ? czy można zdjąć tapicerkę z oparcia ( tylko jak?) i wtedy by był łatwy dostęp do zamontowania zagłówka. edit: 2.5 godz. rozebranie tapicerki i się udało. U mnie bez rozebrania tapicerki nie dało by rady ustawić tulejek, były w poprzek. Straty: pęknięta 1 guma napinająca. Edytowane 15 Czerwca 2014 przez tom68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Końce prętów zeszlifuj trochę na ostro,posmaruj wazeliną i pięścią z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom68 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Dokładnie to są rurki, taki sposób by nic nie dał a tylko pogorszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potentila Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Ja miałem podobny problem, są tam plastikowe elementy, które właśnie przy wciskaniu na siłę ulegają przemieszczeniu, i dlatego nie można zamontować zagłówka. Jedynym wyjściem, jest bardzo cienkim prętem (elektroda spawalnicza, grubsza drut), delikatnymi ruchami góra dół starać sie namierzyć problematyczny element i mniej więcej ustawić go w osi. Wtedy zagłówek wejdzie bez problemu, ale nic na siłę bo będzie Cię czekać demontaż tapicerki, bo innego dojścia tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi