rafi_nh Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Kupiłem Megane Classic I i pewnego razu myjąc auto zauważyłem wodę na dywaniku ale myślalem że może wdepnałem mokrym butem. Niestety dziś auto było narażone na sporą dawkę deszczu i niestety ale dywanik od strony kierowcy z przodu "pływa" :/ Może miał ktoś podobną sytuację? Skąd może sie dostawać tam woda podchodzi jakby pod dywanik a jakby kropelki były też na nim ciężko ocenić Proszę o jakąś rade bo nie wiem co mam robić! [Nie piszemy tematów z Caps Lock - Krzychu] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Po pierwsze poszukaj na forum podobnych tematów i sobie poczytaj. Po drugie sprawdź w miejscu mocowania anteny. Po trzecie przeczyść odpływy wody - opisywane już na forum. Po czwarte poświęć trochę czasu na lokalizację przecieku - masz ku temu okazję bo ciągle pada ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinusik_ Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 witaj. jakiś czas temu miałem ten sam problem. też od strony kierowcy:) U mnie wlewała się woda do progów i niestety z niej nie wypływała. Po deszczu przy ruszaniu i hamowaniu słyszałem wodę pływającą pod moimi nogami. Podczas przeglądu mechanicy udrożnili mi miejsca w których miała wylewać się woda. Od miesiąca wszystko jest w porządku. Woda się wlewa (zjawisko normalne) i wylewa:) Możesz sam przetkać te przewody w progach - próbowałem ale nie podołałem:) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi_nh Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 zlokalizowałem miejsce przecieku wody. Mianowicie wszytskiemu najprawdopodobniej winna jest uszczelka szyby u góry. Tak przynajmniej dowodzi lanie auta wodą. Teraz pozostaje tylko zgłosić się do szklarza. Niewiadomo tylko czy wystarczy jak uszczelnią jakimś preparatem czy konieczna będzie wymiana uszczelki co wiąże sie z wyjmowaniem szyby:/ ehh wyjmowanie szyby i uszcelka może mnie chyba troche szarpnąć P.S Jakby ktoś znał jakiegoś fachowca jakis warsztat co sie zajmuje szybami z Krakowa to proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 wklep w wyszukiwarke JAAN Kraków , w okolicach oś.Dywizjou 303 chyba coś było jak pamiętam, "za plecami" Aquaparku też jest jakiś serwis szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 JAAN jest kolo Krak Szkla >> MAPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbart79 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Najpierw upewnij się, czy nie leci otworem antenowym w dachu. Woda dostaje się wtedy do środka przez plastykową osłąnkę przy lampce. Ja miałem ten problem, a odrobina silikonu zredukowała go do "0" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi_nh Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Byłem dziś na wycieciu i wklejeniu szyby. Bo to nieszczelność szyby była powodem mojej "powodzi". Za zabieg zapłaciłem 140 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drevni_Kocur Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Witam. W moim przypadku woda zbiera sie za fotelem pasażera.Szyby są wiecznie zaparowane z powodu dużej wilgoci.Jutro będę próbował podkleić antenę .Zobaczymy co z tego wyniknie.Czy ktoś może szczegółowo opisać mi gdzie znajdują się kanaliki odpływowe z szyberdachu,a może ktoś ma zdjęcia.Jeżeli było już gdzieś opisane to proszę o linka gdyż nie znalazłem.Z góry dzięki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalw Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Sprawdż czy masz uszczelnioną tapicerkę drzwi czy jest położona na masie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 rafi_nh, Mam ten sam problem co u Ciebie, Szybę mam nowszą niż produkcja samochodu i ktoś partacko wstawił z tego wynika. Ustaliłem, że cieknie po brzegach szyby i wlewa się w otwory w podszybiu wewnątrz i kapie z maty wygłuszającej po pedałach i na dywanik. Powiedz czy był problem z wyjęciem i wklejeniem tej samej szyby i czy to długo trwało? (może głupie pytanie ale chciałbym być przygotowany na ewentualne niespodzianki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi