rtomicze Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Witam, Posiadam Megane rocznik '96 1.6, skrzynia biegów manualna, silnik K7M wlasnie chcialem wymienic plyn chlodzacy ale nie moglem znalesc odpowietrznika na przewodzie kolektora dolotowego i korka spustu płyny w kadłubie silnika. Moze bedzie ktos w stanie napisac mi obrazowo gdzie mniej wiecej mam tego szukac. podejrzewam ze korek spustowy jest umieszczony w silniku od strony kabiny ale gdzie jest 3 odpowietrznik to nie mam pojecia. Z gory dzieki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Odpowietrzniki masz: 1. odpowietrznik w prawym górnym rogu chłodnicy, 2. w elastycznym przewodzie zasilania nagrzewnicy, 3. w elastycznym przewodzie kolektora dolotowego. zaglądnij sobie W tym miejscu strony od 108 - masz tam dość dobre skany i są pokazane fotki ;-) Gdyby się nie otwierało to Książka WKŁ czyli "Sam naprawiam..." jest na ftp'ie Pikurowym. ftp://renault:[email protected] w dziale manuale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtomicze Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Dzieki za informacje, mysle ze sie przydadza. Ze zdjec i tak ciezko mi jest wywnioskowac gdzie jest ten odpowietrznik na elastycznym przewodzie kolektora dolotowego, ale w sobote bede szukał. jeszcze nie mamy zimy ;-) wiec się już tak nie spieszy z tym płynem. Pozdrawiam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 No teraz lepszych zdjęć ci nie dam bo nie mam autka obecnie i do soboty chyba nie będę miał wiec nie pstryknę - ale orientacyjnie masz tam podane gdzie są - znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon1231 Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Więc bez zdjęć .Jeden znajduje się dokładnie za gaźnikiem na dole przewodu i powinieneś widzieć pokrętło plastikowe(takie małe kółeczko zębate)drugi na wejściu lub wyjściu z nagrzewnicy.A w chłodnicy patrząc od przodu plastikowy odpowietrznik po twojej lewej stronie(uwaga lekko odkręcać ponieważ zdarza się że jest zaśniedziały).Ważne jak odpowietrzasz.Najpierw na wężach potem chłodnica.Czynność ze dwa razy oczywiście nadmuch do kabiny otwarty na grzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arniton Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 podepnę się pod temat, nie wiem gdzie jest korek spustowy w kadłubie silnika, fotka w książce wkł sam naprawiam jest tak mało precyzyjna że nie mam pojęcia gdzie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andix Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Cięcie ktoś wie gdzie znaleźć ten korek co kolega pytał? silnik k7m Proszę doczytać w regulaminie o zasadach cytowania. Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 No właśnie. Zamierzam wymienić chłodnicę i płyn, przeczyścić układ. Czy korek spustu cieczy chłodzącej w kadłubie silnika istnieje czy nie? Ja takowego u siebie nie dojrzałem. Jedynie jakiś czujnik wkręcony w kadłub z tyłu. Czy Ktoś u siebie takowy znalazł i odkręcał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Nie ma, płyn spuszcza się zdejmując dolną rurę dochodzącą do chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi