Kreciq Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Tak, normalne. Jak poluzujesz świece, opór się zmniejszy. Jak je wykręcisz to nie będzie praktycznie oporu. Ten opór, to kompresja na cylindrach. Im większy, tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Tak obracając to chyba ta kompresja nie jest jednakowa, bo opór nie jest jednakowy. A po regulacji luzów zaworowych jest trochę lepiej jednak dalej klekocze. Wygląda na to, że klekotania nie da się wyeliminować. Dodano: 16 mar 2012 - 10:50 Czy warto sprawdzić kompresję na cylindrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Ja w ubiegłym tygodniu regulowałem zawory w Cliówce i po prawidłowym ustawieniu wszystkich przerw nic nie klekocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Ja też prawidłowo wyregulowałem a i tak klekocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Te silniki (K7M) mają to do siebie, że trochę klekoczą. Zwłaszcza na wolnych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Czy warto sprawdzić kompresję na cylindrach Oczywiście że tak, dzięki temu wiesz czy silnik jest wychlastany czy jeszcze Ci posłuży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi