nocad Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Wam fajnie gada, Was do dupy słychać. sprawdź jednocześnie (oczywiście na identycznych antenach) Presidenta Johny II i unidena który jest podróbką tego pierwszego. Różnice zauważysz po 10 sekundach nasłuchu chociażby, albo i szybciej. głupoty piszesz! Uniden jest odpowiednikiem Presidenta na rynek amerykański, to dokładnie to samo radio, zakazane w polsce by tacy jak ty przepłacali za Presidenta. Uniden- radio produkowane na rynek Amerykański President-radio produkowane na rynek Europejski Uniden- moc wyjściowa 7W President- moc wyjściowa 4W Uniden-tańszy PResident-droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Dzięki za pomoc, biorę ten zestawik 8-) za jakiś czas zmienię pewnie antenkę, podoba mi się model ML 145 czy sa jeszcze jakies inne godne polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nocad Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 zależy czego oczekujesz, ja mam Presidenta Floride. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Dobry zasięg i czysty sygnał oczywiście w miarę możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Temat chyba już wyczerpany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nocad Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 chciałbym tylko dodać coś w kwesti legalności unidena a mianowicie: Zakaz użytkowania, sprzedaży dotyczy tylko i wyłącznie dwóch firm (sprzedających te Unideny po ingerencji w elektronikę). wypis z UKE -Informacje te zostały także przekazane do Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Zakwestionowane urządzenia były wprowadzane do obrotu przez firmy DAK Electronics i CANEX. Badania przeprowadzone w Centralnym Laboratorium Badań Technicznych UKE wykazały niezgodność konkretnych wyrobów pobranych od w/w dostawców. W przypadku kiedy wymienione CB radia znajdują się w ciągłej sprzedaży prosimy o podanie danych adresowych tych punktów sprzedaży celem podjęcia działań kontrolnych. W odniesieniu do użytkowników, podczas kontroli, CB radio może zostać zabrane do depozytu celem przeprowadzenia badań i dalszego postępowania (wydanie decyzji o zakazie użytkowania w przypadku niespełnienia wymagań). Zgodnie z artykułem 41c ust.4 ustawy z dnia 30 sierpnia 2002 r. z póź. zm. o systemie oceny zgodności (Dz.U. Nr 204 poz.2087 z 2004 r.) organ prowadzący postępowanie (UKE) może nakazać stronie postępowania odkupienie wyrobu na żądanie osób, które faktycznie nim władają. Zastosowanie mają tu także przepisy o rękojmi za wady sprzedanego wyrobu. teraz już chyba wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 OK, jak rozumiem DAK i Canex to importerzy, skąd klient ma widzeić od jakiego importera pochodzi jego radio, no i czy są inne firmy które je rozprowadzają ? Jak to udowodnić w razie kontoli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Uniden- moc wyjściowa 7W chyba w snach i pijackim zwidzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 lepper_pl, w/g papierów ma 4W ale widziałem film na YouTube gdzie pokazują jak go przerobić na 20W tylko po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komp-el Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 jesli chodzi o undena to faktycznie emituje ok.5wat mocy (nie zgodne z wymogami), ale nie to jest najgorsze, chodzi o to że nie trzyma parametrów emisji podczas nadawania na danym kanale (krótko: zakłóca sąsiednie) a to nie jest dobre dla społeczności CB, wiem że zaraz ktoś powie "a co mnie to..?" tylko że nie wolno patrzeć na swój czubek nosa, a co do udowodnienia komuś kiedy kupił radio jest to stosunkowo proste... ale to inny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu PW Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 A mi udało się wygrzebać takie informacje : - po pierwsze -President był spółką Unidena na Europę, później te firmy rozdzieliły się, - urzędasy czepneli się Unidenów bo się za dobrze sprzedawały (przecież, można zapłacić żeby badania "właściwie" wyszły - ot taka Polska i nie tylko specjalność), - mam Unidena 510 i President'a Johnny 2 - i mając ok. 2 letnie porównanie to Uniden chodzi wyraźnie lepiej szczególnie na odbiorze. - sporadycznie zakładam i stroję radia znajomym (kiedyś sporo Unidenów) i nie zauważyłem żeby siały po sąsiednich kanałach. - co do kontroli policji, to raczej wiele krzyku i nic. Przecież wyżej napisano, że muszą udowodnić, że dany egzemplarz nie spełnia wymogów, a takie badanie kosztuje podobno kilka tysięcy, więc nie sądze, aby jakiś komendant policji pozwoli drogówce na i zlecenie. Podobno mogą potrzymać takie radio ze 2-3 tygodnie i muszą zwrócić, można postraszyć prawnikiem. Jak dla mnie Uniden to dobra sprawdzona konstrukcja,a przede wszystkim tania. Tak jak z antenami Santiago - od chyba 20 lat na rynku bez zmian i ciągle najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako720 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 UNIDEN 520 + willson litlle will czy jakoś tak i śmiga świetnie radio mam od 4 lat jest rewelacyjne 0 problemów anten miałem wiele szybko wymienie w kolejności od najlepszych 1 willson 2 president ohaio 3 president florida 4 sirio AS100 5 sirio (nie znam modelu ale około 100cm) 6 hustler willi jest jak dla mnie najlepszy 100cm a śmiga świetnie stroi się na około 1,1SWR świetny magnes i wykonanie 2lata na dachu i nic 0 rdzy (uwaga na podróbki z allegro kumpel kupił i po 2 miechach zardzewiała) PS sory za nazwy anten jak coś przekręciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 O unidenach czytałem, że te stare produkowane na Philipinach zdobyły tą dobrą opinię, a teraz te obecne produkowane w Chinach, nie są już tak dobre. Choć ja na swojego Chinczyka, nie narzekam ;p Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 - sporadycznie zakładam i stroję radia znajomym (kiedyś sporo Unidenów) i nie zauważyłem żeby siały po sąsiednich kanałach. DOBRE Ten cytat powinien być zamieszczony w dziale HUMOR hehehhe :( :) Przemyśl co napisałeś, a dojdziesz do takiego samego wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Unidenek leci po bokach jak nie wiem co. Sam w sumie korzystam z podobnego siewnika który zwie się superstar. Radio fajnie pracuje ale nagonka na to radio i brak homologacji powinno je zdyskwalifikować. Pracuje fajnie jak przestrajała je osoba o odpowienim sprzęcie. Spotkałem się jednak z wieloma przerabianymi na szybko które były odstrojone od wzorca co prawda na bliskie łączności nie do wykrycia ale w momęcie zaniku sygnału to duża wada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi