roberciunio Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 witam mam pytanie takiej tresci chcial bym wyczyscic przepustnice w sceniku 1,6 16v z 2000r,odkrecilem wszystkie sruby mocujace kolektor ale nie moge go sciagnac poniewaz jakas rurka pod kolektorem go trzyma,moze ktos wie jaki knif jest tam potrzebny,bardzo prosze o porade.pozdro [Niepawidłowa nazwa tematu! Proszę poprawić - Krzychu] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Nie ruszaj kolektora jak chcesz wyczyścić przepustnicę (jak go odkręciłeś to radzę zakupić nowe uszczelki- takie prawie plastikowe na wloty z kolektora do głowicy). Przepustnicę można u mnie (K4M, ale w megane (bez scienic)) można wymontować bez ruszania kolektora dolotowego. Musiałem zdemontować osłony (chyba filcowe) i blachy (2 sztuki) dzielącą silnik od podszybia (kilka śrubek). Masz wtedy pełny dostęp do przepustnicy (a przede wszystkim możesz wyjąć tzw. ślepą kiszkę, aby wyciągnąć przepustnicę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberciunio Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 oki dzieki za informacje zobacze czy da sie zrobic w ten sposob.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi