Rabcio Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam wszystkich, Mam pytanie odnośnie komputera pokładowego w Megane III otóż jak nastawię na funkcję " ile pozostało kilometrów do kolejnego tankowania " to komputer robi korektę co 10Km, a nie jak to miało miejsce w Megane II co 1Km Czy u was też tak jest ? dla sprostowania przykład: Tankuje, komputer pokazuje mi 320Km przejeżdżam 5 Km i nadal jest 320Km dopiero po przejechaniu 10Km zmienia się na 310Km i to nie zawsze bo podczas dzisiejszego testu po pokonaniu dystansu 5 Km komputer pokazał, że zrobiłem 10 Km. Nie wiem czy nie zgłosić się z tym do serwisu. Pozdrawiam Rabcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4g0n Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 To wskazanie jest opierane na stylu jazdy/dotychczasowym średnim spalaniu. Im więcej kilometrów zrobisz, tym to wskazanie będzie dokładniejsze. Stąd mogą wynikać takie korekty, niemniej nie widziałem u mnie innej wartości niż (x)x0, więc wnioskuję, że zawsze aktualizował z dokładnością do 10km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 heh, nie jedz do serwisu bo Cie wysmieja komputer w MIII pokazuje ten dystans co 10km a jesli jedziesz agresywnie to logiczne ze te "10tki" leca szybciej :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi