maluski55 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Witam. Jak otwieram drzwi od pasazera to ten mechanizm w drzwiach strasznie strzela. Spotkaliscie sie juz z tym?? mozna to naprawic?? bo jesli tak to jakos postaram sie sciagnac tapicere i zobacze co tam jest ale najpierw wole sie was poradzic zeby nie sciagac tapicerki na darmo. To jes megane coupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robercik Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Wydaje mi się, że to wina sworznia w ograniczniku zabezpieczającym drzwi przed nadmiernym otwarciem. Może wystarczy go lekko dobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroslaw Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 no moze to byc, u mnie ale w 2 aucie tak strzela i to jest to ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluski55 Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 a jak to zlikwidowac?? [ Dodano: 2007-05-18, 18:41 ] trzeba sciagac tapicerke albo drzwi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 maluski55, obejrzyj sobie dokladnie ten ogranicznik ( w lewych drzwiach a konkretnie jego mocowanie od strony drzwi. Widzialem ten efekt w Omedze i tam byl to problem wylamania sie mocowania. Kawalek latarki spojrz jak powinno byc w prawych i obejrzyje potem lewe - ciezko sie tam zaglada bo to w drugiej warstwie ale zrobisz to bez rozbierania czegokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hada Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Mi strzelał ten ogranicznik od dawna. Przeczytałem ten temat i postanowiłem w końcu pozbyc się tej uciążliwej rzeczy. Wziąłem 2 młotki uderzyłem parę razy w taki al'a nit łączący 2 ramiona ogranicznika. Wystarczyłe. Teraz jest cichutko prawie jak w mercedesie. Tylko u mnie ten ogranicznik nie jest zbyt zabudowany i w dobrze dostepny, ale sama technika naprawy może okazac się skuteczna (zgodnie z zasadą: Jak nie da rady to młotkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 A nie prościej było go poprostu nasmarować? Mnie też od czasu do czasu strzela, wystarczy psiknąć tam smarem (tylko nie WD albo podobnym) i sprawa załatwiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hada Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 A nie prościej było go poprostu nasmarować? Widzisz. Nie wpadłbym nigdy na to Smarowanie nie pomagało, więc pozostał młotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Hada jak mi strzelało to smarem smarowałem i pomagało ale każdy sposób jest dobry jeżeli skutkuje :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovik Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 mam taką przypadłość w megane II grandtour... Tyle że w prawych i lewych drzwiach przednich... Macie jakies doświadczenia związane z tym modelem ? W serwisie powiedzieli że ten typ tak ma, a ja wstydze sie drzwi otwierać na szerokość... Pomocy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiael Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Slovik, Niemożliwe, żeby ten typ tak miał, bo moje nie strzelają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Slovik, ten typ tam nie ma.Winny jest ogranicznik czyli ta puszka jak pisales.Smarowanie nic nie da.Sciagnij drzwi-musisz odkrecic 4 sruby i wypiac wtyczke.Nastepnie odkrec od ramy ta puszke razem z zawiasem i popatrz,tam jest pod ogranicznikiem w zawiasie taka pionowa tujejka z zabkami na obu koncach,moze starczy tylko ja przylapac punktowo migomatem.Jezeli nie to musisz wymienic calosc.W serwisie droga impreza i sa tylko czarne,trzeba malowac.Ja kupilem na alledrogo za 70 zl i to dokladnie w moim kolorze [ Dodano: 2008-03-20, 21:17 ] Slovik, tu masz tego do wyboru do koloru http://moto.allegro.pl/item317649755_renau...nne_simcar.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Slovik, czyli z moją pamięcią nie jest jeszcze tak źle, skoro pamiętałem który z userów przerabiał ten problem i do kogo masz uderzać po poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcwawa Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 umnie w ph1 ostatnio zaczely strzasznie strzelac drzwi jak bylem na wymianie lozyska to mi nasmarowali czyms ale nie chcial koles powiedziec co to bylo dokladnie, tylko powiedzaial ze nie moze byc silikonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fly.high Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 odgrzeje kotleta. mam ten sam problem w ph 1. rcwawa, czyli te "puszkę" ogranicznika da się rozebrać skoro nasmarowali Ci to? fajnie jakby dali się to zrobić bez ściągania drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi