rkarolek Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Witam Mam mały problemik, mam w autku ustawioną automatyczną blokadę drzwi po ruszeniu, i wszystko fajnie ale jak sie zatrzemam to pasażerowie z tyłu nie mogą otworzyć drzwi, co z tym zrobić? Da się tak ustawić CZ aby działała blokada, ale wszyscy mogli otwierać drzwi? Pozdrawiam PS. autko to oczywiście M II GT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 A nie lepiej byłoby Ci wyłączyć automatyczne blokowanie drzwi? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 a nie masz przy guzikach od szyb zalaczonej blokady tylnych drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkarolek Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 mam tylko przednie szyby elektryczne, wiec nie mam guzika blokady tylnych drzwi, a co do automatycznej blokady, to podoba mi sie ten pomysł, pewnie jak nie da się tego inaczej zrobić to ją wyłącze ale fajnie by było mieć jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 nie chrzan ze MII w wersji GT z 2.0T 165KM ma z tylu korbki... mam wlasnie folder w rece z wczoraj i wersja GT ma zawsze wszystkie szyby elektryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 No właśnie Megane II GT z korbkami z tyłu? Czy my aby napewno mówimy o tym samym modelu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkarolek Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 hehe, no to wygląda mi na to że mój skrótk wprowadził was w błąd GT to Grandtour (nie wiedziałem że był jakis model GT :lol:) PS. zmieniłem już info w profilu żeby więcej nie wprowadzać zamieszania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 czołem a tak swoją drogą to ta elektryczna blokada jest lekko wkurzająca :-( albo zapominam jej włączyć po ruszeniu i synuś zaczyna jeźdźić szybką przy 120/h albo zapominam jej wyłączyć i żona wysiąść nie może po zatrzymaniu. Optymalnie by było zrobić tak jak ma większość samochodów - wyłączyć z tyłu same szyby i zablokować mechanicznie możliwość otwierania od środka wybranych drzwi (tak miałem w oplu i sprawdzało się to wyśmienicie). Może ma ktoś jakiś pomysł na podobne rozwiązanie w megii? Na pocieszenie mogę tylko dodać, że w naszym drugim reno (clio II 1.2 16V 3D) również nie ma tego problemu ;-) (to taki żart ofkors ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkarolek Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Czy naprawde nikt nie wie jak odblokować te nieszczęsne tylne drzwii?? Sprawdziłem jeszcze że to nie tyle kwestia automatycznej blokady, co ogólnie CZ, w momencie zablokowania drzwii w jakikolwiek sposób (pilote, przyciskiem na konsoli, automatycznie po ruszeniu) nie ma możliwości otwarcia drzwi tylnych od wewnątrz. Może mam uszkodzony układ CZ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Masz guzik "wyłączania" tylnych drzwi obok elektrycznych szyb na drzwiach kierowcy. Jeśli świeci się na czerwono to drzwi są nieotwieralne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 A może Ty masz przestrojony central tak jak w samochodzie policyjnym, że tylne drzwi się nie otwierają od środka Nie jeździł nim wcześniej jakiś gliniarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 W mojej (jak w profilu) starszej, ale też kombi mogę blokować przyciskiem- elektrycznie, ale również mogę zablokować na stałe mechanicznie- taka mała wajcha dostępna w okolicy zamka przy otworzonych drzwiach. rkarolek może taki patent masz u siebie. Stosowane to było w różnych markach. Sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
comar Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 taka mała wajcha dostępna w okolicy zamka przy otworzonych drzwiach. dokladnie, jest to zabezpieczenie przed dziecmi i z tego co pamietam jest to patent uniwersalny we wszystkich samochodach (nawet w fiacie 125 byl),a co do automatycznego zamykania drzwi to ja nie polecem bo przez o wysiadaja szybko silowniki u mnie jeden juz padl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkarolek Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Dokładnie chodziło o ten nieszczęsny przełącznik na drzwiach (a swoją drogą to mogli napisać kilka słów na jego temat w instrukcji ), byłem akurat u dealera i wyjaśnił mi o co w tym biega :lol: takie małe a ile nerwów może człowiekowi popsuć :lol: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 To jest jak widać jedyne skuteczne zabezpieczenie (jak widać nie tylko dla dzieci) coby ci dzieciak w czasie jazdy z autka nie wysiadł ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi