arek Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 witam!jestem nowym użytkownikiem forum, kupiłem renault megane 1.4Rn. mam problem z zapalniczka która nie działa,nie działają również tylne światła z lewej strony,oraz podczas wciskania pedału hamulca zaczynają mrugać podświetlenie deski rozdzielczej,a nie podświetla sie deska podczas gdy światła są włączone.wszystkie bezpieczniki odpowiedzialne za poprawna prace świateł i zapalniczki sprawdziłem są ok.Proszę o pomoc dzięki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Odnosnie zapalniczki, to sprawdzic napiecie, czy jest przejscie. Odnosnie swiatel, zdemnotowac, sprawdzic styki/napiecie/mase. Problemy ze slaba masa sa przyczyna wiekszosci problemow z oswietleniem. Miernik w dlon i dzialac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 jakie powinno być napięcie i czy wtyczka od przewodów przy tylnych światłach jest wymienna. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Napięcie od 12 do 14,4 V. Zależy od tego czy silnik jest zapalony. Powinno się mierzyć pod obciążeniem np: żarówką 55W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi